Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.07.2018.

19:30

Triler u Moskvi – Englezi preko penala do četvrtine finala!

Reprezentacije Engleske plasirala se u četvrtinu finala Svetskog prvenstva pošto je posle boljeg izvođena jedanaesteraca eliminisala Kolumbiju – 1:1 (0:0), penali -- 4:3

Meč sa Oktritje Arene u Moskvi mogli ste da pratite putem našeg Live bloga.

Izvor:

Autor:

Triler u Moskvi – Englezi preko penala do četvrtine finala!
Getty Images

'Gordi albion' se posle triler završnice na ‘Otkritje areni’ domogao mesta među osam najboljih selekcija planete, za polufinale će se boriti sa Švedskom, koja je u prvom meču dana bila bolja od Švajcarske minimalnim rezultatom, dok vi sve parove i satnicu mečeva četvrtine finala možete videti OVDE.

Ko zna, možda urade i nezamislivo, pa posle 1966. još jednom podignu najvredniji trofej u svetu fudbala.

Epitet junaka poneo je rezervista Erik Dajer, pogodivši odlučujući penal. Međutim, najpre je Džordan Henderson promašio (odbrana Davida Ospine), ali su mu se potom revanširali Mateus Uribe (prečka) i Karlos Baka (odbrana Džordana Pikforda) i najavili veliko slavlje Engleza.

Ekipa Gareta Sautgejta ponovila je uspeh iz Nemačke od pre dvanaest godina, kada je zaustavljena upravo u četvrtini finala, odnosno donekle ublažila ispadanje već u grupi u Brazilu 2014, a sada će imati priliku da učine isto što i generacija iz Italije 90'.

Ostrvljani su počeli daleko bolje, držali su posed i diktirali ritam, da bi već u 16. minutu imali prvu veliku priliku, ali Hari Kejn ipak nije uspeo da skrene oštar centaršut Kevina Tripijea u praznu mrežu. 'Kafeterose' ni to nije prodrmalo, pa smo do odlaska na odmor gledali uglavnom napade Engleske, uz tek poneki pokušaj Kolumbijaca – koji su prvi put šutirali u okvir gola tek u nadoknadi vremena.

Ni sam početak nastavka nije nam doneo gotovo nikakvu promenu na terenu, ali su Englezi zato u 56. minutu napokon uspeli da meterijalizuju bolju igru. Kristijan Sančes se dugo rvao s Kejnom, arbitar Mark Gajger nije želeo ništa da svira, ali mu Kolumbijac nije ostavio ništa drugo pošto je bukvalno zajahao centarfora Totenhem Hotspura.

Dugo su trajali protesti Južnoamerikanaca koji su zahtevali da se pregleda VAR snimak, ali je Amerikanac ostao čvrst u vezi svoje odluke – Kejn je namestio loptu i rutinski poslao Ospinu u jednu, a nju u drugu stranu. Bio je to treći jedanaesterac koji je Kejn uspešno izveo na ovom prvenstvu, pa sada već ima šest golova na svom kontu i debitanskom Mundijalu.

Odmah je reagovao Hose Pekerman uvodeći Karlosa Baku, međutim – zaista je delovalo da Kolumbijci neće uspeti ništa da promene, pre svega jer su 'Tri lava' bila bliža pogotku posle brzih kontri.

Ipak, kada su se gotovo sve nade ugasile Jeri Mina u poslednji čas vraća svoju reprezentaciju u život. Rezerivsta Uribe naterao je Pikforda na fenomenalnu paradu u poslednjim trenucima susreta posle čega Kolumbija dobija prvi korner, a štoper Barselone postiže svoj treći gol glavom u Rusiji, iako je Tripije možda mogao i bolje da reaguje na gol liniji.

U dodatnih pola časa fudbala obe selekcije imale su po period bolje igre, Kolumbija u prvom, Engleska u drugom poluvremenu, a najbolje prilike u uvom delu susreta propuštaju Erik Dajer i Radamel Falkao Garsija, da bi posle poslednjeg šuta Dajera euforiju kod Kolumbijaca zamenila ogromna tuga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

435 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve