Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.06.2018.

15:30

Auf Wiedersehen – branilac svetske titule ispao u grupi!

Fudbaleri Južne Koreje napravili su senzaciju i pobedili 2:0 (0:0) aktuelnog šampiona sveta Nemačku, te je izbacili sa Mundijala u Rusiji. Tekstualni prenos mogli ste pratiti u našem Live blogu.

Izvor: B92

Autor:B92

Auf Wiedersehen – branilac svetske titule ispao u grupi!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Doživeli smo prvu senzaciju na ovom prvenstvu jer su Korejci neverovatnom partijom pobedili Nemce i poslali ih kući.

S obzirom da je Švedska pobedila Meksiko sa 3:0, Nemcima je bila potrebna bilo kakva pobeda protiv Južne Koreje, objektivno najgore reprezentacije u toj grupi.

Nemci su ceo meč izgledali bezidejno, bledo, i kao da nisu pokazivali želju da dođu do gola i zato su i kažnjeni – i to sa dva gola, oba u nadoknadi meča.

Prvo je gol postigao Kim u 93. minutu, da bi sudbinu "Pancera" zapečatio Son golom u 96. minutu, kada je zbog greške kažnjen Manuel Nojer i samim tim postavljem konačan rezultat utakmice – 2:0 za Južnu Koreju!

Nemačka je tako poslednja u grupi F, iza čak i Korejaca, a prvo mesto zauzela je Švedska, dok su Meksikanci drugi.

To znači da aktuelni svetski šampion na prvom sledećem Mundijalu ide kući četvrti od ukupno pet puta posle grupne faze, tako da se prokletsvo osvajanja titule Svetskog prvenstva nastavilo i u Rusiji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

460 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve