Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.06.2018.

08:00

Može li Srbija da pobedi Brazil? (ANKETA)

Mogu li fudbaleri Srbije da pobede Brazil, da li ćemo ispisati istoriju trećom pobedom posle 84 godine? U "Jutro" na Prvoj TV gostuju Milan Živadinović, Vladimir Borković, Igor Gačić i Ivan Cvetković.

Izvor: B92

Autor:B92

Može li Srbija da pobedi Brazil? (ANKETA)
Foto: StarSport

Šta Srbiji treba da bi iskoračila iz grupe? "Orlovi" posle dva kola imaju tri boda, pobedili su Kostariku 1:0 i izgubili su od Švajcarske 1:2, Švajcarci još imaju remi sa "Selesaom" 1:1, a Brazilci pobedu nad Kostarikancima 2:0.

Brazil i Švajcarska dele prvo mesto sa po četiri boda, „orlovi" su korak iza. Srbija u osminu finala može na tri načina i ne zna se koji je teži.

Prvi je da pobede Brazil i u tom slučaju sa šest bodova sigurno bi išli dalje kao prvi ili drugi, u slučaju da Švajcarska savlada Kostariku, dok bi Brazilci spakovali kofere i otišli kući, što je gotovo nezamislivo.

U drugoj varijanti, Srbiji odgovara i bod protiv Brazila, ali pod uslovom da Kostarika pobedi Švajcarsku bar sa dva gola razlike.

Na ruku Srbiji bi išla i pobeda Kostarike nad Švajcarskom 1:0, ali bi u tom slučaju Srbija morala bar da remizira sa Brazilom, i to najmanje 2:2.

Prilikom sastavljanja tabela na Svetskom prvenstvu prvo se gleda broj osvojenih bodova, zatim gol razlika, pa veći broj postignutih golova. Ukoliko dve ekipe imaju iste brojeve onda se tek gleda međusobni skor.

Srbija i Brazil igraju od 20 časova na stadionu "Otkritje arena" u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

480 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve