Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

19:29

Kokeza i Krstajić kažnjeni po 5.000, navijači koštali FSS 54.000 franaka

Disciplinska komisija FIFA kaznila je novčano predsednika FSS i selektora Srbije Mladena Krstajića zbog neprimenenih komentara posle poraza "Orlova" od Švajcarske.

Izvor: B92

Autor:B92

Kokeza i Krstajić kažnjeni po 5.000, navijači koštali FSS 54.000 franaka
Foto: Getty images

Kokeza i Krstajić su kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka. Prvi čovek FSS jer je optužio FIFA je da režirao "sudijsku krađu" protiv Srbije, a selektor jer je uporedio VAR sa Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Osim njih, novčano je kažnjen i FSS sa 54.000 franaka zbog navijača u Kalinjingradu, tačnije zbog "diskriminatornih transparanata i bacanja objekata na teren".

To je druga kazna za naš Savez na Svetskom prvenstvu u Rusiji zbog navijača, prva je bila "teška" 10.000 franaka.

FIFA nije oštro kaznila ni švajcarske fudbalera Granita Džaku i Đerdana Šaćirija, kao ni kapitena tima Štefana Lihtštajnera, jer su gestikulirajući dvoglavog orla sa zastave Albanije koristili mešali politiku i sport i vređali Srbiju.

I oni su kažnjeni samo novčano, pa će biti u timu protiv Kostarike u ključnom meču za plasman u osminu finala Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve