Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

18:55

Džaka i Šaćiri mogu da igraju protiv Kostarike!

Fudbaleri Švajcarske Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kažnjen su samo novčano zbog političke konotacije prilikom proslavljanja gola protiv Srbije, pa će moći da igraju protiv Kostarike u poslednjem, trećem kolu grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Džaka i Šaćiri mogu da igraju protiv Kostarike!
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Ovakva odluka FIFA sigurno neće obradovati nikoga u Fudbalskom savezu Srbije pošto je njima dvojici pretila suspenzija od dva meča zbog mešanja politike i sporta na meču sa Srbijom.

Obojica su protiv Srbije postigla po gol za pobedu Švajcarske 2:1 u drugom kolu Grupe E i golove proslavljali pokazivanjem dvoglavog orla sa albanske zastave.

Džaka i Šaćiri su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 8.650 evra, dok je Stefan Lihtštajner, kapiten Švajcarske zbog istog prestupa kažnjen upola manjom sumom novca.

Njih trojica su prekršila član 57 FIFA pravilnika, a predsednik FS Švajcarske Peter Žilijeron je još ranije najavio da nema potrebe za preteranim strahom kada je reč o kazni za trojicu igrača, ali pre svih Džaku i Šaćirija.

Švajcarska igra treći meč u grupi protiv Kostarike u sredu od 20 časova u isto vreme kada Srbija igra odlučujuću utakmicu sa Brazilom u istoj grupi.

Tri reprezentacije bore se za plasman u drugi krug pošto je Kostarika izgubila i matematičke šanse da prođe u narednu rundu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

315 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve