Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

19:00

VAR i Iran doneli Španiji prvo mesto i Rusiju!

Fudbaleri Španije i Maroka remizirali su 2:2 posle dramatične završnice u Kalinjingradu. Zahvaljujući remiju Portugala i Irana 1:1, "Crvena furija" je osvojila Grupu B!

Izvor: B92

Autor:B92

VAR i Iran doneli Španiji prvo mesto i Rusiju!
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Nisu Španci pokazali ništa posebno u ova tri meča, posebno ne u poslednjem protiv Maroka, ali su imali dovoljno sreće da kao prvoplasirani tim iz Grupe B izbore slabijeg rivala iz Grupe A.

Marokanci su u meču koji njima osim časnog oproštaja nije imao nikakav rezultatski značaj odigrali meč za pamćenje, dva puta su vodili protiv Španije, pogodili i rašlje, ali nisu uspeli da slave.

Poveli su već u 14. minutu kada je posle nesporazuma Inijeste i Ramosa loptu pokupio Butaib i rutinski savladao nemoćnog De Heu.

Međutim, samo pet minuta Španija je izjednačila na 1:1. Inijesta je sjajno odigrao sa Kostom, prošao po levoj strani u kaznenom, a onda servirao zicer Isku koji to ne propušta.

Očekivao se uspon u igri "Furije" u nastavku, ali su oni bili anemični, bledi, impotentni u napadu. Osim povremenih individualnih inicijativa Inijeste, te tek s vremena na vreme Alkantare i Silve, delovali su vrlo nemoćno u završnici akcija.

S druge strane, Marokanci su vrebali iz kontranapada i često stavljali na muke De Heu, koji je u dve situacije sprečio novo vođstvo rivala. U jednoj je uspeo da se revanšira Butaibu i dobio novi duel "jedan na jedan".

U desetom minutu nastavka imao je i sreće, jer Nordin Amrabat pogađa rašlje fantastičnim "projektilom", nakon čega Španci konačno uspevaju da zaprete Muniru, posebno Isko, ali Sais izbacuje loptu s gol linije.

Vrlo brzo Marokanci opet postaju opasni, a upornost im desetak minuta pre kraja donosi novo vođstvo. Nakon što je Pike izblokiurao šut Ziječa u korner, rezervista Jusef En Nesiri fantastično skače na centaršut iz ugla i trese mrežu za 2:1.

Kreću Španci na sve ili ništa u finišu i uz dosta sreće u 91. minutu uspevaju da izjednače. Karvahal je poslao centaršut na peterac, gde se sjajno snalazi rezervista Jago Aspas i takođe glavom postiže gol.

Sudija iz Uzbekistana ga poništava jer je njegov pomoćnik podigao zastavicu za ofsajd, ali njihovu grešku ispravlja tim iz VAR sobe i Španija poravnava na 2:2.

Istovremeno, Iran neočekivano trese mrežu Portugala za 1:1 i "Furija" od pokojnika postaje pukovnik, stiže do prvog mesta u grupi koje je joj donosi duel sa Rusijom u osmini finala.

Koliko su srećni Španci pokazuje činjenica da su poslednjim sekundima izbegli Urugvajce koji su u ponedeljak deklasirali iste te Ruse sa 3:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve