Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

15:30

Saudijci preokretom u nadoknadi rasplakali Salaha

Fudblaeri Saudijske Arabije savladali su Egipat 2:1 (1:1) u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva posle 'ludog' meča, preokreta i dosta spornih detalja.

Izvor: B92

Autor:B92

Saudijci preokretom u nadoknadi rasplakali Salaha
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Saudijska Arabija je zabeležila prvu pobedu na Svetskom prvenstvu, ali i postigla prve golove, s obzirom da su u prva dva meča bili neefikasni.

Egipat i njegov jedini strelac na šampionatu Mo Salah ostaju bez pobede i kući idu bez ijednog osvojenog boda, na poslednjem mestu grupe A.

Egipat je igrao bolje na startu i poveo u 22. minutu sjajnim golom fudbalera Liverpula Mohameda Salaha, koji je postigao svoj drugi gol na šampionatu posle izuzetnog loba.

Do 40. minuta prvog poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja, da bi glavni sudija meča dosudio penal za Saudijsku Arabiju, ali ga je 45-godišnji El Hadari odbranio.

Ipak, Saudijci su nekako došli do prvog gola na šampionatu posle još jednog penala i to u 51. minutu prvog dela igre, kada je precizan bio Salman.

Junak svoje nacije postao je Salem u 95. minutu utakmice, kada je nakon jednog konfuznog dešavanja u kaznenom prostoru protivnika najbolje snalazi i donosi nebitna tri boda svojoj ekipi.

Mo Salah u suzama je završio meč, vidno razočaran jer nije uspeo da svojoj reprezentaciji donese još jedan veliki uspeh.

U međuvremenu, u drugom meču poslednjeg kola grupe A, Urugvaj je sa 3:0 savladaio domaćina Rusiju i tako osvojio prvo mesto pred osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve