- Rusija 2018 -

Šaćiriju i Džaki preti suspenzija od dva meča!

Džerdan Šaćiri i Granit Džaka, reprezentativci Švajcarske, mogi bi da budu supendovani na dva meča neigranja zbog mešanja politike u sport prilikom proslave gola na meču sa Srbijom, prenosi BBC.

Srbija, Švajcarska
Podeli
Foto. Getty Images
Foto. Getty Images

* Kokeza za BBC: FIFA nas je brutalno pokrala!

* Krstajić pod okom FIFA, možda i on bude sankcionisan

* FIFA pokrenula postupke protiv Albanaca, FSS i Krstajića

* Jedva dočekao – Džaka provocirao navijače albanskim "orlom"

* Džaka i Šaćiri na udaru Švajcaraca: Muško obećanje važilo samo do Srbije

* FSS se žali FIFA na Briha, VAR, Šaćirijeve kopačke, albanskog "orla"

* FIFA na potezu: Džaka i Šaćiri bi morali da budu kažnjeni

Njih dvojicu su postigli oba pogotka za "Sajdžije" u meču sa našom reprezentacijom, međutim kod proslave simulirali su albanskog "orla" koji se nalazi na zastavi ove države.

Ovakva reakcija nije naišla na osudu samo kod srpskog dela javnosti, već su i mediji širom Evrope, među kojima su i Švajcarci, jasno stavili do znanja da je mešanje politike u sport nedopustivo.

FIFA je zbog toga pokrenula istragu protiv Šaćirija i Džake, a kako prenosi BBC mogli bi da budu suspendovani na dva meča, što znači da ne bi mogli da igraju protiv Kostarike u poslednjem kolu.

Kako su njih dvojica možda i najvažniji igrači reprezentacije Švajcarske, ekipa Vladimira Petkovića biće znatno oslabljena.

Utakmica između Švajcarske i Kostarike na programu je u sredu od 20 časova, a u isto vreme igra se i duel između Srbije i Brazila.

"Orlovima" je svašta potrebno kako bi se dalje plasirali, a preduslov za sve je da se ne izgubi utakmica od Brazila. Više o kalkulacijama možete pročitati OVDE.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu