Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.06.2018.

14:26

Tadić: U lice smo rekli jedni drugima šta mislimo

Dušan Tadić, jedan od najboljih igrača Srbije na Mundijalu, izuzetno teško je podneo poraz od Švajcarske, a sastanak bez selektora Mladena Krstajića, koji je održan juče, smatra veoma korisnim.

Izvor: B92

Autor:B92

Tadić: U lice smo rekli jedni drugima šta mislimo
Foto: StarSport

Srbija u sredu od 20 sati u Moskvi igra treću utakmicu na Svetskom prvenstvu, protivnik je Brazil, a za prolazak u sminu finala "Orlovima" je potrebna pobeda ili remi uz poraz Švacaraca od dva gola razlike.

"Malo smo se ohladili, donekle smo zaboravili meč sa Švajcarcima. Svesni smo velike podrške koju dobijamo od cele nacije i veliko im hvala. Mislim da smo donekle tu podršku i zaslužili. Učinićemo sve što je do nas da se plasiramo u narednu rundu. Biće teško, ali optimizam je prisutan. Iskreno, najviše volim kada je sve u našim rukama. Rekao sam posle prošlog meča šta sam osećao", rekao je Tadić i dodao da se slaže sa mišljenjem javnosti da je Srbija oštećena.

"Slažem se i da nas je i sudija oštetio, ali uvek gledam šta smo mi mogli da uradimo. Da ne tražimo krivca u nekom drugom. Super je i što smo mi igrači održali sastanak bez prisustva selektora Krstajića. Tako uvek možemo da kažemo u lice šta mislimo. Važno je da se ne krijemo i da otrkijemo šta mislimo. Tako se rešavaju problemi, ne samo u fubalu već i u životu".

Ukoliko žele da i posle srede ostanu u Rusiji "Orlovi" moraju da pobede Brazil.

"Nadam se da ćemo da produžimo naš ostanak, pošto nam je lepo ovde. Ponavljam, biće teško, zna se ko je protivnik. Moramo da ih poštujemo, ali ne i da ih se plašimo! Potoji dosta stvari u njihovoj igri koje možemo da iskoristimo. Možemo do pobede, a neće biti ni malo lako. Svi smo maštali o momentu kada ćemo da zaigramo sa Brazilcima", kaže Tadić.

Tadićeva ideja kako da se igra s Brazilomi zgleda ovako:

"Da ne srljamo grlom u jagode. Ne bi bilo pametno da se zalećemo svi u napada, pa da primimo dva gola, ovo dajem samo kao primer. Oni mogu da se ugroze, ali jako su opasni kada im se ostavi prostor. U ovom takmičenju sve je moguće. Uvek će biti i nekog iznenađenja. Nadam se da ćemo mi ući u taj krug, odnosno među velesile, u osminu finala Svetskog prvenstva. Za to je potrebno da svaki naš igrač izgara do maksimuma", zaključio je Tadić.

Marselo je jedan od najbolji, ali...

"Marselo je jedan od najboljih levih bekova na svetu. Igrao sam već protiv njega pre četiri godine. Ne uzbuđujem se oko njega previše, foksurian sam na našu igru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve