Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.06.2018.

12:38

Novak: Da su nam svirali penal sve bi bilo drugačije

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, gledao je meč Srbije protiv Švajcarske i kritikovao sudiju Feliksa Briha za nedosuđen penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

Izvor: LN

Autor: LN

Novak: Da su nam svirali penal sve bi bilo drugačije
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Srbija je u tom meču izgubila od Švajcaraca 2:1, a pri rezultatu 1:1 dogodio se izuzetno sporan momenat u kojem su dva igrača oborila Aleksandra Mitrovića na travu, ali je sudiji Brihu bilo logično da dosudi faul u napadu srpskom napadaču.

"Stvari bi bile drugačije da su nam tad svirali penal. Ne znam zašto sudija nije želeo da pregleda odluku preko VAR tehnologije. Mislim da se ova tehnologija koristi dobro, za sada, izuzev ove situacije kada mi nije jasno zašto sudija nije barem pogledao ponovljen snimak", rekao je Đoković, a preneo portal "FourFourTwo".

Novak podržava VAR tehnologiju i kaže da je nešto slično trebalo odavno biti uvedeno u fudbal.

"Razumem da sudije ne vide sve i da nekada moraju da prate tok utakmice i da sami donesu odluku kada će gledati snimak. Zbog tehnologije su donesene neke veoma bitne odluke na Svetskom prvenstvu i mislim da je tako nešto u fudbalu trebalo da se desi pre deset godina. Ne znam šta su čekali", zaključio je Novak.

Đoković igra svoje 99. ATP finale u karijeri, protiv Marina Čilića, i pokušaće da se izbori za prvu titulu posle skoro godinu dana i Istborna 2017. godine, kada je na travnatim terenima u Engleskoj pobedio Gaela Monfisa u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve