Nova vest
Fudbal

Subota, 23.06.2018.

13:30

Belgija 'petardom' overila plasman u osminu finala!

Reprezentacija Belgije deklasirala je selekciju Tunisa u drugom kolu grupe G i obezbedila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji – 5:1 (3:1).

Meč ste mogli da pratite putem našeg Live bloga.

Izvor:

Autor:

Belgija 'petardom' overila plasman u osminu finala!
Getty Images

'Đavoli' su, posle uvodnog trijumfa nad Panamom (3:0), odigrali još jedan veoma dobar meč i bez ikakvih problema uspeli da stignu do slavlja, pa će, najverovatnije, u poslednjem kolu protiv Engleske odlučivati o pobedniku grupe.

Duel su obeležili dvostruki strelci Romelu Lukaku i Eden Azar, a pobeda ekipe Roberta Martinesa mogla je da bude još ubedljivija da je, pre svih, Miši Batšuaji bio koncetrisaniji u završnici.

S druge strane, Tunišani, koji su na otvaranju nesrećno poraženi od Engleza (2:1) pokušali su brzom i otvorenom igrom da se suprotstave favorizovanom rivalu, ali ih je to na kraju ipak koštalo ubedljivog poraza i za njih je Mundijal, takođe vrlo izvesno, završen.

Duel Engleske i Paname na programu je u nedelju od 14 časova, a 'Tri lava' i bod vodi dalje.

Krenulo je košmarno po Tunišane, pošto su Belgijanci već u šestom minutu stigli do prednosti, iako deluje da je tvrdoglavost glavnog arbitra iz SAD ponovo oštetila jednu od ekipa. Azar je bio u prodoru, Sjam Ben Jusef napravio je čist faul, ali se čini van kaznenog prostora.

Džejr Marufo odbio je da se konsultuje sa VAR, a kapiten Belgije lako je realizovao najstrožu kaznu. Samo deset minuta kasnije već je bilo 2:0. Dris Mertens divno je povukao kontru i proigrao Lukaku, kome nije bilo teško da zatrese mrežu za svoj treći pogodak na šampionatu.

Međutim, tačno 109 sekundi kasnije Tunis odgovara preko Dilana Brona koji najbolje skače na ivici peterca, dok su Afrikanci do poluvremena propustili još nekoliko prilika da se u potpunosti vrate, što surovo kažnjava Lukaku u poslednjim trenucima prvog dela igre, ovoga puta posle proigravanja Tome Munijea.

Pokušali su Tunišani ofanzivno i od starta nastavka, ali je sve i definitivno bilo gotovo u 51. minutu kada Azar, posle divnog solo prodora i odlične finte u duelu sa golmanom Farukom Ben Mustafom, povećao na ogromnih 4:1.

Malo je nedostajalo da se tim rezultatom završi utakmica, i pored brojnih prilka na obe strane, da bi Batšuaji napokon u 90. uspeo da realizuje četvrtu stopostotnu priliku.

Ipak, ni to nije bio kraj jer je poraz svog tima dodatno ublažio Vahbi Kazri u trećem minutu sudijske nadoknade, čime je ovo postao najefikasniji duel u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve