- Rusija 2018 -

Krstajić: Rizikovali smo, ali smo primili gol iz kontre

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da je ekipa pokušala da rizikuje u poslednjih 10-tak minuta kada je veznog igrača (Milivojevića) zamenio ofanzivnim veznim (Radonjićem).

Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

"Dobro smo otvorili utakmciu, znali smo da nas čeka težak duel. Bilo je dosta dobrih napada sa ober strane i prvo poluvreme bilo je onako kakvo smo želeli", rekao je Krstajić za RTS posle meča.

Fudbaleri Srbije poraženi su od Švajcarske sa 2:1 u drugom kolu grupe E Mundijala u Rusiji.

"U nastavku smo rano primili gol, veoma naivan, i onda je utakmica dobila drugi tok. Pokušali smo da rizikujemo u poslednjih deset minuta, kada smo zamenili veznog igrača sa ofanzivnim, i da dobijemo utakmicu, s obzirom da znamo da igramo sa Brazilom u poslednjem kolu", kazao je selektor.

Naredni meč sa Brazilom na programu je za pet dana u Moskvi.

"Očekivao sam nerešeno (Brazil-Kostarika), ali bilo je drugačije. Pokušali smo da rizikujem više, ali smo nažalost primili gol iz kontre i čestitam Švajcarskoj".

On je dodao da ekipa neće odustati od borbe ni protiv Brazila.

"Biće teško, oni su možda i glavni favoriti za titulu, ali vidite da favoriti ne dobijaju lako. I oni imaju mana, sigurno da nećemo da pokleknemo i učinićemo sve da napravimo rezultat koji nama odgovara".

Na pitanje novinara da je izgledalo da su švajcarski igrači želeli više pobedu, Krstajić je rekao: "Mislim da niste u pravu". Takođe, selektor Srbije objasnio zašto je prvu postavu igrao Kostić, a ne Ljajić.

"Zadovoljan sam Ljajićevim partijama u reprezentaciji. Nisam ga zamenio zbog slabe igre protiv Kostarike, već smo ubacili Kostića da zatvori levu stranu sa Kolarovim".

strana 1 od 57 idi na stranu