Nova vest
Fudbal

Petak, 22.06.2018.

16:15

Musa nokautirao "Vikinge", obradovao Argentince!

Fudbaleri Nigerije savladali su Island 2:0 u drugom kolu Svetskog prvenstva i zakomplikovali borbu za plasman u osminu finala iz Grupe D.

Izvor: B92

Autor:B92

Musa nokautirao
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

"Superorlovi" su razbili "Vikinge" u drugom poluvremenu meča u Volgogradu, a apsolutni junak bio je dvostruki strelac Ahmed Musa.

Prvo poluvreme u Volgogradu je bilo za zaborav, ali je najavljivalo moguću pobedu Islanda.

Nigerijci su imali veći posed lopte, ali su Skandinavci bili daleko konkretniji u završnici, pa je posle 45 minuta odnos šuteva bio 6-0.

Međutim, ni Island nije bio preterano blizu pogotka, uglavnom je Gilfi Sigurdson pretio iz slobodnih udaraca i kornera.

Ipak, sve se preokrenulo na poluvremenu, Nigerijci potpuno preuzimaju kontrolu u nastavku i u svakom segmentu razbijaju rivala.

Nisu Islanđani imali rešenja za brzonoge "Superorlove" koje je predvodio fantastični Musa.

Načeo je rivala u 49. minutu sjajnim pogotkom nakon proigravanja Mozesa sa leve strane. Zakucao je loptu u mrežu sa 6-7 metara.

Očekivao se pritisak Islanda, ali su Nigerijci u nastavku bili značajno opasniji, redale su se šanse ispred gola Skandinavaca, da bi u 74. minutu sreća pogledala "Vikinge", jer Musa pogađa prečku.

Međutim, već u sledećem napadu napadač CSKA je bio mnogo precizniji. Nakon što je dobio loptu iz pozadine na levoj strani, proleteo je pored mnogo sporijeg Arnasona do peterca, tu je obišao Haldorsona i lagano loptu ubacio u mrežu.

Desetak minuta pre kraja meča Island dobija šansu da se vrati u meč, Finbogason je izborio penal nakon starta Ebuehija i reakcije VAR pošto sudija Conger nije svirao jedanaesterac.

Međutim, najbolji igrač Islanda Gilfi Sigurdson se obrukao, poslao je loptu daleko iznad gola na tribine Volgograd Arene.

Posle dva kola Hrvatska je u osmini finala sa šest bodova, Nigerija ima 3, a Argentina i Island po 1. U poslednjem igraju Argentina – Nigerije i Hrvatska – Island.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve