Nova vest
Fudbal

Petak, 22.06.2018.

12:19

Vučić: Ne razumem, al neka Hrvati pevaju šta hoće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi se, da je na mestu Hrvata, radovao velikoj pobedi nad Argentinom na Svetskom prvenstvu u fudbalu, te da ne razume to što je nekome najveća hrana – mržnja prema susedu, prema Srbima.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Vučić: Ne razumem, al neka Hrvati pevaju šta hoće
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše to što su reprezentativci Hrvatske pobedu proslavili uz nacionalističke pesme pevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, i ponovio da takve stvari ne razume, uz poruku "neka pevaju šta hoće".

Kako je rekao, mi ćemo večeras, kada reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske drugo kolo grupne faze, iako ima i onih koji kritikuju i nipodaštavaju svoje sportiste, naše fudbalere, bez obzira na rezultat, pozdraviti, bodriti, biti sa njima i nastaviti tako da se ponašamo i kada gube i kada pobedjuju.

Predsednik Srbije je dodao i da je siguran da će reprezentativci "ostaviti srce na terenu", a na nama je, kaže, da ih bodrimo.

Odmah posle utakmice u ruskom Nižnjem Novgorodu, pesmom "Bojna Čavoglave" odjekivala je svlačionicom hrvatske reprezentacije, što je na svom Instagram profilu objavio odbrambeni fudbaler Dejan Lovren.

Inače, ta Tompsonova pesma počinje sa spornim ustaškim pozdravom "za dom spremni", koji je, inače, prema hrvatskom ustavu zabranjen da se koristi.

Pomenuta pesma sadrži i stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", s tim da taj deo Lovren nije postavio na internet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve