Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

22:48

"Kao stručni štab, nismo našli najbolji tim za Mesija"

Horhe Sampaoli, selektor reprezentacije Argentine, prihvatio je odgovornost za ubedljiv poraz od Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Clive Mason/Getty Images

Argentina je sa 3:0 poražena od Hrvata u drugom kolu grupe D i sada ima samo teoretske šanse da se nađe među 16 najboljih ekipa.

"Kao stručni štab, nismo našli najbolji tim koji će pratiti Mesija", rekao je Horhe Sampaoli.

On je naveo da ne bi trebalo kriviti golmana Vilija Kabaljera zbog greške kod prvog gola.

"Ne bi bilo ljudski kriviti Kabaljera. Posle prvog gola je sve krenulo nizbrdo".

Njega su podsetili novinari da je napravio nekoliko čudnih odluka u startnoj postavi, ali i da nije pozvao neke važne igrače u Rusiju.

"Ja sam onaj koji donosi konačne odluke. Ključ ovog poraza leži u mojoj odgovornosti jer sam ja trener. Moglo je da ispadne bolje i mnogo me boli ovakah ishod. Verovatno nisam ‘pročitao’ utakmicu na pravi način".

Za ‘Gaučose’ nije sve izgubljeno, ali sada ne zavisi od njih.

"Bili smo uzbuđenji pred utakmicu i to se videlo na kraju po igračima koji su teško podneli poraz. Borićemo se do poslednje lopte i dokle god postoji i najmanja šansa za plasman u narednu fazu takmičenja", zaključio je Sampaoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve