Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

20:35

Matić: Očekuje nas 'paklen meč', spremni smo

Vezista reprezentacije Srbije Nemanja Matić rekao je da su igrači svesni da ih protiv Švajcarske očekuje "paklena utakmica", ali i da su on i njegovi saigrači spremni za taj meč.

Izvor: B92

Autor:B92

Matić: Očekuje nas 'paklen meč', spremni smo
StarSport

"Naravno da smo svesni činjenice da ako pobedimo idemo u drugi krug. Daćemo sve od sebe da tako i bude. Imamo ipeed sebe jednu odličnu selekciju, oni će pokušati da nas ugroze i osvoje tri boda. Poštujemo ih, ali ćemo i mi njih pokušati da ugrozimo, jer takođe imamo kvaliteta za to", izjavio je Matić na konferenciji pred meč.

Srbija i Švajcarska igraju u petak od 20 sati u Kalinjingradu, a stručni štab Srbije je skautirao Švajcarce.

"Upoznati smo sa kvalitetima Švajcarske. Svesni smo šta nas očekuje, igraju timski dobro. Očekuje nas paklena utakmica. Ali, i smo spremni na sve", kaže Matić i smatra da je Švajcarska bolja od rivala Srbije iz kvalifikacija.

"Mislim da je Švajcarska kvalitetnija od ostalih selekcija koje su bile sa nama u kvalifikacionoj grupi, imali su samo jedan poraz u kvalifikacijama. Nikada u utakmcu ne ulazim da osvojim bod, već da pobedim. Možda su oni i favoriti u našoj grupi, bolje su plasirani na rang listi FIFA", ističe zamenik kapitena Srbije.

Veruje da će ruski fudbal napredovati u predstojećem periodu jer su uslovi u Svetlogorsku odlični, a osvrnuo se i na podršku srpskih navijača posle Kostarike.

"Podršku našeg naroda osećamo, i onih koji su ovde, ali i onih u Srbiji koji nisu imali mogućnosti da dođu. Nomalno je da veća očekivanja dolaze sa dobrim rezultatima, pa i sada posle pobede nad Kostarikom. Veliki je uspeh bio što smo se plasirali ovde", kaže vezista Mančester junajteda.

Braneći boje "Crevnih đavola", igrao je protiv Džerdana Šaćirija za koga kaže da je kvalitetan fudbaler.

"On je odličan igrač, igrao sam nekoliko puta protiv njega, dobro ga poznajemo, pogledali smo i materijal o selekciji Švajcarske. Pokušaćemo da mu damo što manje prostora. Cenimo ga kao igrača, ali svesni smo da imamo mi imamo svog kvaliteta, pa ćemo razišljati o sebi", napominje Matić.

"Ovo je najbolje godina za sprski fudbal. Plasirali se kao prvi u grupi na SP, pobedili prvi meč na Mundijalu, sigruno je najbolja u poslednjih sedam osam godina, i da se nećemo zasutaviti", poručuje Nemanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve