Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

15:29

Abramovič se preko Avrama Granta 'zahvaljuje' Izraelu

Ruski milijarder Roman Abramovič, koji se nedavno doselio u Izrael, poklonio je novac izraelskoj dobrotvornoj organizaciji "Ispunjenje snova" kako bi se omogućilo da tridesetoro teško obolele izraelske dece prisustvuje Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Abramovič se preko Avrama Granta 'zahvaljuje' Izraelu
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Deca su zajedno s onima koji se o njima brinu, ukupno 68 Izraelaca, otputovala u Rusiju da gledaju tri utakmice.

"Gospodin Abramovič podržava 'Ispunjenje snova' na trećem velikom turniru, nakon Svetskog prvenstva u Brazilu i Evropskog u Francuskoj, i mi ćemo i dalje biti impresionirani nesebičnim radom Gilada (direktora organizacije Gilada Saltera) i onim što radi njegov tim", rekao je Abramovičev portparol za CNN.

On je objasnio da činjenica što se ove godine prvenstvo održava u Rusiji, čini Svetsko prvenstvo posebnim i izrazio nadu da će deca poneti kući divne utiske.

Izraelska deca su videla kako je Meksiko pobedio svetskog šampiona Nemačku i pobedu Senegala nad Poljskom, a gledali su si Portugalca Kristijana Ronalda u meču protiv Maroka.

Abramoviču je dobrotvornu organizaciju predstavio njegov bliski prijatelj, bivši trener Čelsija i Partizana, Avram Grant.

Roman Abramovič, vlasnik Čelsija, imigrirao je u Izrael pošto je britanska vlada odbila da mu obnovi vizu za ulazak u Veliku Britaniju s ruskim pasošem.

Zahvaljajući izraelskom pasošu, on može da uđe u tu zemlju ali samo kao turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve