Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2018.

18:50

Spektakl u Sočiju – Ronaldo vs Kosta i Španci 3:3!

Fudbaleri Portugala i Španije odigrali su nerešeno 3:3 u spektakularnom derbiju grupe B Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Spektakl u Sočiju – Ronaldo vs Kosta i Španci 3:3!
Photo by Michael Steele/Getty Images

Na Olimpijskom stadionu u Sočiju videli smo izuzetnu utakmicu – prelepe golove, preokrete i het-trik najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda koji je pokazao da znači više od pola svog tima.

Na taj način je sačuvao šanse aktuelnom evropskom šampionu jer je u prvoj utakmici ove grupe Iran šokirao Maroko i slavio sa 1:0.

Utakmica u Sočiju od trenutka žrebanja je važila za derbi prve faze i potpuno je opravdala taj epitet, a već od samog starta je krenulo sa uzbuđenjima. Već uzdrmanu Španiju načeo je najbolji fudbaler Kristijano Ronaldo u trećem minutu, kada je, na sebi svojstven način, pao u kaznenom prostoru.

Posle "biciklice" u duelu sa saigračem iz kluba Naćom, zakačio je nogu čuvara i nastavio sa padom koji je počeo pre kontakta, a sudija Đanluka Roki je pokazao na belu tačku. Isti igrač je bio siguran izvođač za vođstvo Portugala na samom startu.

Ekipa Fernanda Jera je prvi put zapretila u 10. minutu preko Davida Silve, da bi nešto kasnije isti igrač promašio stopostotnu priliku na asistenciju Inijeste. U nastavku akcije Gonsalo Guedeš je upropastio nesebično dodavanje Ronalda, a kazna je stigla u sledećem napadu.

Dijego Kosta se izuzetno snašao u situaciji 4 na 1, iako je prethodno napravio faul nad Pepeom u skoku, koji je italijanski arbitar propustio da dosudi. Zalomio je čuvara i sa 12 metara pogodio donji levi ugao za 1:1.

Veliko slavlje momaka u belim dresovima i početak nove inicijative koja je trajala do samog finiša poluvremena. Imali su Španci nekoliko dobrih pokušaja, pre svih Inijesta, dok sa druge strane tim Fernanda Santoša nije imao ideju kako da sačuva loptu.

I onda, kao grom iz vedra neba, u 44. minutu Ronaldo postiže drugi pogotak uz obilatu pomoć golmana Davida de Hee. Dugu loptu lepo je prihvatio Guedeš i ostavio do Ronalda. Najbolji igrač ekipe je šutirao sa 17 metara pravo u golmana Mančester junajteda, ali je on očajno reagovao i dozvolio da lopta prođe kroz njega za 2:1 na poluvremenu

Ako je prvo poluvreme bilo uzbudljvo, šta tek reći za drugo u kojem smo videli nezaboravne momente.

U 55. minutu Španija je izjednačila, posle centaršuta Silve, Serhio Buskets je loptu spustio glavom pred sam gol, gde je Kosta sačekao i poslao u mrežu. Samo tri minuta kasnije Španci su bili u potpunom delirijumu nakon "bombe" Naća i ekspresnog preokreta.

Posle akcije Iska i Silve po levoj strani, lopta se odbila na suprotnu do Naća, koji je uhvatio neverovatan poluvolej, savršeno poklopio loptu "preko spoljne" i od leve stative doneo preokret i 2:3!

U 71. minutu dobru šansu propustio je Kosta, pošto je posle dobre kombinacije Silve i Đordija Albe, šutirao pored gola, da bi Ronaldo još jednom rastužio ’Crvenu furiju’ koja je bila ubeđena da nosi sva tri boda iz Sočija.

Pike je napravio glup prekršaj nad Ronaldom u finišu, a onda je usledio neverovatan trenutak – fantastičan udarac u same rašlje i postavio konačan rezultat.

To je bio Ronaldov 51. het-trik u karijeri.

Do kraja utakmice nije bilo šansi, pa su jedni od najvećih favorita za osvajanje turnira osvojili po bod i nalaze se iza prvoplasiranog Irana na tabeli.

U drugom kolu u Grupi B, Portugal će 20. juna igrati protiv Maroka, a Španija protiv Irana.

Live blog utakmice Portugal – Španija možete pogledatiu OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

572 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve