Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2018.

09:37

Nemački mediji zatečeni: Gde smo ovo došli? (VIDEO)

Fudbalski savez Nemačke odabrao je mali gradić Vatutinki da im bude baza za Svetsko prvenstvo, a nemački novinari zatečeni su šta ih je dočekalo u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Nemački mediji zatečeni: Gde smo ovo došli? (VIDEO)
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Nemačka je pre četiri godine osvojila Mundijal u Brazilu, međutim tamo je bila smeštena u luksuznom hotelu, sa pogledamo na plažu i more, a sada...

Sada to izgleda dosta skromnije, bez imalo luksuza i pojedini mediji ostali su zatečeni sa stanjem gradića koji ima oko 12.000 stanovnika.

Ipak, fudbalska reprezentacija Nemačke nije htela da prič o slabim uslovima pošto su u Rusiju došli da igraju fudbal.

"Mislim da je ok. Ovde možemo da odradimo treninge koje smo mislili. Normalno je da kada dođete da vas sačeka nešto novo. Nešto ne radi dobro, ali i to je okej. Recimo, Tomas Šnajder nema vodu, ali ja imam", kroz smeh je rekao Toni Kros, ali i dodao:

"Osnovna struktura je dobra i nemamo šta da se žalimo ili tražimo izgovore".

Pojedini mediji i novinari su se zapitali gde su to došli, međutim važno je da se igrači Nemačke osećaju dobro i da su spremni za odbranu titule.

Nemačka na Mundijalu startuje u nedelju od 17 časova kada će se sastati sa Meksikom. Utakmica se igra u Moskvi.

Podsećamo, Nemačka je u Brazilu sama izgradili kompletnu bazu (hotel, trening centar...) jer nije bila zadovoljna uslovima. Kasnije kada su odlazili iz Brazila kao šampioni sveta ceo ovaj kompleks ostavili su humanitarnoj organiziciji za siromašnu decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve