Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.06.2018.

18:57

Nije pravedno, ali to je Rusija…

Reprezentacija Srbije tokom Svetskog prvenstva u Rusiji preći će 6.200 kilometara, što je svrstava u red timova koji će najviše vremena provesti u vazduhu.

Izvor: B92

Autor:B92

Nije pravedno, ali to je Rusija…
Starsportphoto

Najbolji raspored stadiona i utakmica imaju Kolumbijci, koji će za tri utakmice preleteti oko 1.200 kilometara, jer su za bazu izabrali ski centar u blizini Kazanja. U vazduhu će najviše provesti Egipćani, Šveđani I Nigerijci, svi blizu ili preko 10.000 kilometara.

Domaćini nam kažu: "Nije pravedno, ali to vam je Rusija".

Dr Miodrag Mladenović, doktor fudbalske reprezntacije, ipak misli da razdaljina koju će preći igrači Srbije nije dramatična i da neće uticati na igrače.

"Ovde imamo samo dve vremenske zone koje su različite. Samara je na plus dva u odnosu na Svetlogorsk i neće im ništa specijalno smetati. Kalinjihgrad je kao i Beograd, Moskva je na plus jedan, Saara na plus dva sata, tako da ne bi trebalo da zbog toga imaju bilo kakvih problema. Ponašamo se kao da smo u Beogradu sa tim što je ovde klima daleko bolja za trening i pripremu".

Kako oporavljate igrače?

"Oporavljamo ih napicima i suplementima, kao i kroz procedure fizikalne terapije, odnosno rehabilitacije – kompresivne čarape, uveli smo limfnu drenažu… Postoji i posebna vrsta oporavka kroz trening posle utakmice", kaže doktor Mladenović.

Da li nam je otežavajuća okolnost što smo među ekipama koje će najviše putovati?

"Imamo let dva ipo sata do Samare i sat 40 do Moskve. Ne očekujem da će to izazvati bilo kakve komplikacije".

Na čemu tokom putovanja igrači insistiraju?

"Igrači imaju sve što je potrebno da bi se osećali ugodno tokom putovanja i da nemaju bilo kakav dodatan napor. Znamo šta je potrebno da im obezbedimo i tu nema bilo kakvih problema", zaključio je doktor Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve