- Rusija 2018 -

Nije pravedno, ali to je Rusija…

Reprezentacija Srbije tokom Svetskog prvenstva u Rusiji preći će 6.200 kilometara, što je svrstava u red timova koji će najviše vremena provesti u vazduhu.

Srbija
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Od Žikice Babovića, izveštača B92.net iz Rusije

Najbolji raspored stadiona i utakmica imaju Kolumbijci, koji će za tri utakmice preleteti oko 1.200 kilometara, jer su za bazu izabrali ski centar u blizini Kazanja. U vazduhu će najviše provesti Egipćani, Šveđani I Nigerijci, svi blizu ili preko 10.000 kilometara.

Domaćini nam kažu: "Nije pravedno, ali to vam je Rusija".

Dr Miodrag Mladenović, doktor fudbalske reprezntacije, ipak misli da razdaljina koju će preći igrači Srbije nije dramatična i da neće uticati na igrače.

"Ovde imamo samo dve vremenske zone koje su različite. Samara je na plus dva u odnosu na Svetlogorsk i neće im ništa specijalno smetati. Kalinjihgrad je kao i Beograd, Moskva je na plus jedan, Saara na plus dva sata, tako da ne bi trebalo da zbog toga imaju bilo kakvih problema. Ponašamo se kao da smo u Beogradu sa tim što je ovde klima daleko bolja za trening i pripremu".

Kako oporavljate igrače?

"Oporavljamo ih napicima i suplementima, kao i kroz procedure fizikalne terapije, odnosno rehabilitacije – kompresivne čarape, uveli smo limfnu drenažu… Postoji i posebna vrsta oporavka kroz trening posle utakmice", kaže doktor Mladenović.

Da li nam je otežavajuća okolnost što smo među ekipama koje će najviše putovati?

"Imamo let dva ipo sata do Samare i sat 40 do Moskve. Ne očekujem da će to izazvati bilo kakve komplikacije".

Na čemu tokom putovanja igrači insistiraju?

"Igrači imaju sve što je potrebno da bi se osećali ugodno tokom putovanja i da nemaju bilo kakav dodatan napor. Znamo šta je potrebno da im obezbedimo i tu nema bilo kakvih problema", zaključio je doktor Mladenović.

Vesti

Palma putuje u Moskvu da podrži "Orlove"

Podršku srpskoj fudbalskoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na utakmici protiv Brazila, pružiće i predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma koji je do Moskve planirao da putuje motorom, ali će, kako je naveo, zbog loših vremenskih uslova taj put preći drugim prevoznim sredstvom.

Vesti nedelja 24.06. 23:55 Komentara: 33

Kejn: Moramo da verujemo...

Napadač Engleske Hari Kejn rekao je da i on i ekipa moraju da veruju u sebe i da će utakmicu po utakmicu ići kroz Svetsko prvenstvo na kom ih očekuje borba za prvo mesto u grupi sa Belgijom.

Vesti nedelja 24.06. 22:55 Komentara: 3
strana 1 od 31 idi na stranu