- Rusija 2018 -

Tapkaroši ne haju za FIFA, skupe ulaznice na ulicama Moskve

Tapkaroša koji prodaju ulaznice za Svetsko prvenstvo i dalje ima po ulicama Moskve, uprkos tvrdnjama Svetske fudbalske organizacije (Fifa) i domaćina šampionata da su sprečili ilegalnu prodaju karata.

Podeli
Getty Images
Getty Images

Agencija AP je navela da na ulicama Moskve ima dosta preprodavaca koji kupuju ulaznice od stranaca, a potom ih prodaju po višim cenama.

Reporteru AP su tapkaroši prišli šest puta u roku od sat vremena i nudili mu ulaznice, uključujući i karte prve kategorije za utakmicu Rusije i Saudijske Arabije kojom je otvoren Mundijal. Jedna od ponuda za kartu je iznosila 700 dolara, odnosno 150 dolara više od standardne cene.

Najtraženije ulaznice, kao na primer za prvu utakmicu Argentine, nude se za više od 2.300 dolara, iako kupci tih karata nemaju nikakvu garanciju da će uopšte moći da uđu na stadion.

Svaka ulaznica za Svetsko prvenstvo mora biti registrovana na pojedinca, ali preprodavci iskorišćavaju rupu u sistemu FIFA koja omogućava navijačima da kupe do četiri ulaznice, a da zatim promene registrovana imena na tri.

Za ulazak na stadion, medjutim, karte nisu dovoljne. Potreban je i Fan ID ruske vlade koji se dobija nakon slanja ličnih podataka na sajt Fan ID.

AP je upozorio navijače da budu pažljivi, jer nema pouzdanog načina da provere da li karta koju su kupili kod tapkaroša možda lažna, otkazana ili da li prodavac promenio registraciju.

FIFA je pokušala da otkaže neke ulaznice, a prošle nedelje je podnela prijavu protiv sajta za prodaju karata Viagogo. S druge strane, Rusija je povećala kazne, pa će tako oni koji preprodaju ulaznice platiti kaznu 25 puta veću od vrednosti karte za utakmicu.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu