Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.06.2018.

16:30

'Petarda' Rusije na startu Mundijala!

Reprezentacija Rusije startovala je pobedom na Mundijalu, pošto je sa 5:0 pobedila Saudijsku Arabiju.

Izvor: B92

Autor:B92

'Petarda' Rusije na startu Mundijala!
Getty images

Na prvom meču 21. izdanja Svetskog prvenstva izabranici Stanislava Čerčesova odigrali su odličan meč i već u prvom poluvremenu rešili su pitanje pobednika.

"Zbornaja komanda" krenula je furiozno i posle 12. minuta igre na semaforu bilo je 1:0. Centrirao je Zobnin, a Gazinski glavom savladao golmana Saudijske Arabije.

Peh za domaći sastav desio se sredinom prvog poluvremena kada se povredio Alan Dzagojev. Umesto njega u igru je ušao Denis Čerišev.

Nastavila je Rusija da igra bolje od protivnika, međutim činilo se da će se sa minimalnim rezultatom otići na pauzu. Tako bi i bilo da Čerišev nije mislio drugačije.

Fudbaler koji je zamenio Dzagojeva odlično se snašao u kaznenom prostoru i silovitim udarcem udvostručio prednost.

U nastavku meča videlo se da Saudijska Arabija nema šanse da dođe do nekog čudesnog preokreta. Štaviše, Rusija je uspela da postigne još tri gola.

Artjom Dzjuba, posle 89 sekundi od kako je ušao u igru, povisio je na 3:0 i tada je bilo svima jasno da će Rusija doći do tri boda. Tu nije bio kraj agonije Saudijske Arabije.

Čerišev je u 91. minutu postigao prelep pogodak i on će verovatno biti u konkurenciji za najlepši na Mundijalu. Igrač Viljareala sjajno je šutirao "spoljnom" i golman gostiju nije imao šanse.

Konačan rezultat postavio je Denis Golovin u 94. minutu kada je iz slobodnog udarca savladao Al Majufa. Rusija nije mogla bolje da krene Mundijal pred domaćom publikom.

Drugi meč grupe A igraju Egipat i Urugvaj u petak od 14 časova. Rusija narednu utakmicu igra 19. protiv Egipta, odnosno Saudijska Arabija 20. protiv Urugvaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve