Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.06.2018.

10:43

Prosinečki: Srbija ima težu grupu od Hrvatske

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, Hrvat Robert Prosinečki, ocenio je da je pred Srbijom težak zadatak da prođe grupu na Mundijalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Prosinečki: Srbija ima težu grupu od Hrvatske
Foto: StarSport

Svetsko prvenstvo počinje u četvrtak, a Srbija će igrati u Grupi E sa Kostarikom (17. jun), Švajcarskom (22) i Brazilom (27).

Prosinečki je upravo rivala Srbije, Brazil označio kao glavnog favorita za osvajanje titule prvaka sveta na šampionatu u Rusiji.

"Svetski prvak se traži izmedju tri ili četiri reprezentacije. Prvi favorit mi je Brazil, Nemci su uvek tu, zatim slede Francuzi i Španci. Iako mnogi svrstaju Argentinu medju favorite, po mom mišljenju oni to nisu", rekao je Prosinečki za sarajevski portal "Klix".

Selektor reprezentacije BiH bio je član selekcije Hrvatske koja je bila treća na Mundijalu u Francuskoj 1998, a smatra da je sadašnja selekcija "Vatrenih" sazrela da napravi veliki uspeh. Komšije su u grupi sa Nigerijom, Islandom i Argentinom.

"U reprezentaciji Hrvatske su igrači koji igraju u najboljim klubovima na svetu. Sazreli su i u Hrvatskoj se puno očekuje od njih, mislim da će proći grupnu fazu, a posle toga sve je moguće. Zavisi i od toga koji će završiti u grupnoj fazi, ukoliko Hrvatska bude prva u grupi, onda može jako daleko da dogura".

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Real Madrida i Barselone dotakao se i šansi reprezentacije Srbije.

"Nažalost, imaju mnogo težu grupu od Hrvatske. Tu je Brazil favorit, ne samo grupe, pa Švajcarci koji su godinama u samom vrhu svetskog i evropskog fudbala i koji imaju odličnu reprezentaciju. Potom imamo Kostariku koja je uvek nezgodna. Pred Srbijom je težak posao, ali šanse uvek postoje", zaključio je fudbaler koji se sa Zvezdom popeo na krov Evrope i sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve