- Rusija 2018 -

Predsednica Hrvatske bodri "Vatrene" u Rusiji

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da političke nesuglasice ne smeju prelivati u sport i navela da će podržati reprezentaciju svoje države na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Grabar-Kitarovićeva je time odgovorila na pitanje novinara da li su utemeljene glasine da bi neki državnici Evropske unije mogli da bojkotuju svetski fudbalski šampionat zbgo sankcija Moskvi.

Dodala je da u njenim razgovorima sa čelnicima Evropske unije nije bilo pomena toga.

Hrvatska predsednica je kazala da su to jedino tražili neki poslanici Evropskog parlamenta, ali je predočila da je “fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu".

"Mislim da političke i druge podele ne bi trebalo prelivati u sport", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

U Savetu ministara EU o bojkotu nije bilo reči, mada su Poljska, Velika Britanija i Island poručili da njihovi državni čelnici neće službeno ići u Rusiju na Svetsko prvenstvo.

Hrvatska će na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi sa Nigerijom, Islandom i Argentinom.

Svetsko prvenstvo počinje u četvrtak duelom između Rusije i Saudijske Arabije od 17 časova.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu