Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

20:14

Jero: Kao Zidan? Gde da potpišem?

Leganda Real Madrida i španskog fudbala Fernando Jero prvi put se obratio javnosti nakon što je neočekivano postao selektor Španije, dan pred početak Mundijala.

Izvor: B92

Autor:B92

Jero: Kao Zidan? Gde da potpišem?
Foto: Getty images

Jero je zamenio Hulena Lopetegija koga je FS Španije otpustio jer je u utorak Real Madrid saopštio da će on biti novi trener "kraljevskog kluba".

"Nema vremena za plakanje. Sve ćemo prevazići. Došli smo da osvojimo Svetsko prvenstvo, imamo veliku šansu za to i to mora da nam bude fokus. Moramo biti pozitivni, razne priče nisu bitne, moramo okrenuti stranicu, misliti samo o igračima i o državi koju predstavljamo. Da nisam uveren u velike šanse za osvajanje SP, ne bih bio ovde. Kada mi je predsednik predočio mogućnosti, postojale su tri opcije. Jedna je da kažem ne, druga da odem iz reprezentacije i treća je da preuzmem vođenje selekcije. Ja sam odabrao treću opciju zbog španskog fudbala", rekao je Jero.

On je dobro upoznat sa timom, jer je do sada bio sportski direktor selekcije.

"Razgovarali smo prijateljski, bio sam sa njim nakon odluke. Pozvao me je da mi kaže zbogom. Zadivljen sam onim što je Lopetegi radio u poslednje dve godine, želim mu sve najbolje daljem radu i životu".

Jero se, naravno, prvo obratio igračima.

"Momci su uzbuđeni, cela Španija se uželela ovog izazova. Borili smo se za sve ovo i sada moramo da budemo zreli. Rekao sam igračima da mogu svakog da pobledam u oči, veoma sam smiren, nema opravdanja da se ne borimo za ono zbog čega smo došli. Imamo veliku šansu i fokus mora da bude na onome zbog čega smo došli, a to je bobra za osvajanje Svetskog prvenstva".

Njegov dolazak na mesto selektora Španije mnogi porede sa situacijom u kojoj se našao Zinedin Zidan. Kao početnik je dobio šansu da vodi "kraljevski klub", koji je jedavno napustio sa tri titule šampiona Evrope.

"Da budem Zidan nacionalnog tima? Potpisao bih odmah da bude tako, zaista. U Ovijedu smo radili vrlo dobro, pre toga sam radio godinu dana kao pomoćnik, a 30 godina sam okružen fudbalskom loptom. Ovo je fudbal, nikada ne znate šta može da se dogodi".

Španija će na SP igrati u Grupi B sa Portugalom (15. jun), Iranom (20) i Marokom (25).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve