Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

19:20

"Siledžije neće uništiti turnir pravim navijačima"

Tačno 1.312 Engleza dobilo je zabranu prisustva fudbalskim utakmicama Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty images

Za sada je njih 1.254 predalo pasoše lokalnoj policiji kako bi se sprečio njihov put na Mundijal, dok organi reda rade na pronalasku preostalih 58.

Očekuje se da će u Rusiji biti oko 10.000 engleskih navijača, a ministar policije Velike Britanije Nik Hard ističe da će biti sprečeno da "siledžije unište turnir pravim navijačima".

Oni koji će se naći u Rusiji su "ohrebreni" da budu dobri gosti i da stalno kod sebe imaju 200 funti u rubljama zbog hitnih troškova.

Vlasti Engleske su tokom marta morale da ubede kolege iz Rusije da će samo "istinski navijači" prisustvovati SP, nakon što je više od 100 Engleza uhapšeno u Amsterdamu zbog divljanja tokom prijateljskog meča sa Holandijom.

Javnost i dalje pamti nasilne sukobe Engleza i Rusa tokom Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj.

Uoči tog EURO engleska policija je naredila 1.406 osoba da preda pasoše kako bi sprečili njihovo putovanje u Francusku, dok ih je tokom Mundijala u Brazilu 2014. zabranu dobilo 1.456.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve