- Rusija 2018 -

"Siledžije neće uništiti turnir pravim navijačima"

Tačno 1.312 Engleza dobilo je zabranu prisustva fudbalskim utakmicama Svetskog prvenstva u Rusiji.

Engleska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Kalinjingrad već strepi – Srbi, Hrvati, Albanci, Englezi na jednom mestu

* Huliganizam 2.0 – sada je sve na nivou vojske

Za sada je njih 1.254 predalo pasoše lokalnoj policiji kako bi se sprečio njihov put na Mundijal, dok organi reda rade na pronalasku preostalih 58.

Očekuje se da će u Rusiji biti oko 10.000 engleskih navijača, a ministar policije Velike Britanije Nik Hard ističe da će biti sprečeno da "siledžije unište turnir pravim navijačima".

Oni koji će se naći u Rusiji su "ohrebreni" da budu dobri gosti i da stalno kod sebe imaju 200 funti u rubljama zbog hitnih troškova.

Vlasti Engleske su tokom marta morale da ubede kolege iz Rusije da će samo "istinski navijači" prisustvovati SP, nakon što je više od 100 Engleza uhapšeno u Amsterdamu zbog divljanja tokom prijateljskog meča sa Holandijom.

Javnost i dalje pamti nasilne sukobe Engleza i Rusa tokom Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj.

Uoči tog EURO engleska policija je naredila 1.406 osoba da preda pasoše kako bi sprečili njihovo putovanje u Francusku, dok ih je tokom Mundijala u Brazilu 2014. zabranu dobilo 1.456.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje u četvrtak.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu