- Rusija 2018 -

"Siledžije neće uništiti turnir pravim navijačima"

Tačno 1.312 Engleza dobilo je zabranu prisustva fudbalskim utakmicama Svetskog prvenstva u Rusiji.

Engleska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Kalinjingrad već strepi – Srbi, Hrvati, Albanci, Englezi na jednom mestu

* Huliganizam 2.0 – sada je sve na nivou vojske

Za sada je njih 1.254 predalo pasoše lokalnoj policiji kako bi se sprečio njihov put na Mundijal, dok organi reda rade na pronalasku preostalih 58.

Očekuje se da će u Rusiji biti oko 10.000 engleskih navijača, a ministar policije Velike Britanije Nik Hard ističe da će biti sprečeno da "siledžije unište turnir pravim navijačima".

Oni koji će se naći u Rusiji su "ohrebreni" da budu dobri gosti i da stalno kod sebe imaju 200 funti u rubljama zbog hitnih troškova.

Vlasti Engleske su tokom marta morale da ubede kolege iz Rusije da će samo "istinski navijači" prisustvovati SP, nakon što je više od 100 Engleza uhapšeno u Amsterdamu zbog divljanja tokom prijateljskog meča sa Holandijom.

Javnost i dalje pamti nasilne sukobe Engleza i Rusa tokom Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj.

Uoči tog EURO engleska policija je naredila 1.406 osoba da preda pasoše kako bi sprečili njihovo putovanje u Francusku, dok ih je tokom Mundijala u Brazilu 2014. zabranu dobilo 1.456.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje u četvrtak.

Vesti

Kokeza: Infantino je pošten čovek okružen lošim ljudima

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino pošten čovek, ali da je okružen lošim ljudima, misleći na visoke funkcionere te organizacije zadužene za suđenje Masima Busaku i Pjerluiđija Kolinu.

Vesti nedelja 24.06. 15:40 Komentara: 22

Kako Srbija može do osmine finala?

Nikako, verovatno će mnogi od vas prvo to da pomisle. Ipak, „Otkritje arena", sreda, 20 sati, Srbija – Brazil. Poslednja šansa da se „orlovi" domognu druge faze takmičenja. Nije mnogo onih koji sada veruju u takav rasplet, ali prilika još uvek postoji.

Vesti nedelja 24.06. 13:12 Komentara: 151
strana 1 od 30 idi na stranu