- Rusija 2018 -

SP 2026. godine – Srbija bila uz Maroko

Fudbalski savez Srbije (FSS) glasao je za Maroko na izborima za domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine.

LN
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Maroko je ipak izgubio u nadmetanju sa zajedničkom kandidaturom Kanade, Meksika i SAD, pa će te tri zemlje organizovati šampionat sveta.

"Ujedinjena ponuda", kako je nazvana, dobila je 134 od 200 glasova, odnosno 67 odsto za organizaciju takmičenja na kom će prvi put nastupiti 48 reprezentacija.

Američki mediji su naglasili da je Rusija, čiji je predsednik države Vladimir Putin, glasala za ponudu Kanade, Meksika i SAD, dok je Severna Koreja lidera Kim Džong Una bila na strani Maroka.

"Ovo nije bilo glasanje u Ujedinjenim nacijama", prenela je agencija AP reči predsednika Fudbalskog saveza SAD Karlosa Kordeira.

"Ujedinjena ponuda", od zemalja iz regiona Balkana, dobila je podršku BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, kao i tzv. Kosova koje je takođe član Svetske fudbalske federacije.

Glas Maroku od balkanskih zemalja, uz Srbiju, dala je samo Albanija, dok je Slovenija bila uzdržana.

Vesti

Mesi i Aguero, gde ste?

Argentina je pred eliminacijom sa Svetskog prvenstva u Rusiji, a deo razloga za to može se potražitii i u učinku Lionela Mesija i Serhija Aguera.

Vesti četvrtak 21.06. 22:05 Komentara: 62

Iz Lucerna na meč sa Srbijom stigli na traktoru iz 1964.

Švajcarac Beat Študer i dvojica prijatelja prešli su skoro 2.000 kilometara na epskom putovanju traktorom po autoputevima i gradskim gužvama i stigli u Kalinjingrad, rusku enklavu na Baltičkom moru, kako bi tu u petak uveče gledali utakmicu voljene Švajcarske protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Vesti četvrtak 21.06. 19:11 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu