- Rusija 2018 -

SP 2026. godine – Srbija bila uz Maroko

Fudbalski savez Srbije (FSS) glasao je za Maroko na izborima za domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine.

LN
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Maroko je ipak izgubio u nadmetanju sa zajedničkom kandidaturom Kanade, Meksika i SAD, pa će te tri zemlje organizovati šampionat sveta.

"Ujedinjena ponuda", kako je nazvana, dobila je 134 od 200 glasova, odnosno 67 odsto za organizaciju takmičenja na kom će prvi put nastupiti 48 reprezentacija.

Američki mediji su naglasili da je Rusija, čiji je predsednik države Vladimir Putin, glasala za ponudu Kanade, Meksika i SAD, dok je Severna Koreja lidera Kim Džong Una bila na strani Maroka.

"Ovo nije bilo glasanje u Ujedinjenim nacijama", prenela je agencija AP reči predsednika Fudbalskog saveza SAD Karlosa Kordeira.

"Ujedinjena ponuda", od zemalja iz regiona Balkana, dobila je podršku BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, kao i tzv. Kosova koje je takođe član Svetske fudbalske federacije.

Glas Maroku od balkanskih zemalja, uz Srbiju, dala je samo Albanija, dok je Slovenija bila uzdržana.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu