- Rusija 2018 -

Koliko je FSS tačno zaradio od plasmana na Mundijal?

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je ukupni nagradni fond Svetskog prvenstva u Rusiji 673 miliona evra.

AK Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

To je 183 miliona evra više novca nego pre četiri godine u Brazilu. Deo ovog novca je već podeljen ravnopravno svim savezima zemalja učesnika.

Tako je Fudbalski savez Srbije od plasmana "Orlova" na Mundijal zaradio 6,8 miliona evra, ali to može da "poraste".

Reprezentacije koje prođu grupnu fazu takmičenja i plasiraju se u osminu finala zaradiće dodatnih 9,3 miliona evra, plasman u četvrtfinalu donosi još 13 miliona, a polufinala 17.

Osvajač trećeg mesta zaradiće dodatnih 18,7 miliona, drugiplasirani tim SP 21, a novi šampion sveta 28. Tako će reprezentacija koja osvoji titulu prvaka planete ukupno zaraditi u Rusiji čak 74 miliona evra.

Od SP će profitirati i klubovi, FIFA je odlučila kako će za svakog igrača kojeg imaju na Mundijalu u Rusiji dnevno dobijati 6.217 eura "odštete".

Koliko će zaraditi srpski klubovi?

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu