Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

16:08

"Momenat da Mitrović 'eksplodira', kao nekad Savo Milošević"

Zoran Filipović, skaut Fudbalskog saveza Srbije, veruje da Aleksandar Mitrović može da eksplodira na Svetskom prvenstvu, kao nekad Savo Milošević.

Izvor: LN

Autor: LN

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Filipović je nekadašnji golgeter Crvene zvezde, a kao trener radio je po celom svetu, a bio je i pomoćnik selektorima Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, dok je Crnu Goru vodio i samostalno.

Filipović misli da je za reprezentaciju jako bitno kada je napadač u dobroj formi, a veruje da je to slučaj sa srpskim centarforom Aleksandrom Mitrovićem.

"Jeste, na sreću Mitrović je ušao u takmičarsku formu, ono što mu je falilo čak i u kvalifikacijama. Dao je važne golove, bitno je da je fizički spreman i sa time će dati i više nego ranije. Mislim da je momenat da on 'eksplodira' na ovom velikom takmičenju, kao što je nekada Savo Milošević", rekao je Filipović.

On navodi da se Mitrović jeste istrošio igrajući u Čempionšipu, ali da ljudi u savezu to znaju i da će on, prema posebnom planu i programu, biti potpuno svež za utakmice u Rusiji.

"Stručni štab je odredio neko doziranje, obratili su pažnju na fizičku spremu, što je osnov svega. Ima poseban tretman, biće u potpunosti spreman i neumoran na Svetskom prvenstvu".

Što se tiče prvog meča reprezentativaca, protiv Kostarike, bivši fudbaler Zvezde, Briža, Benfike i Boaviste navodi da je ta selekcija veoma homogena, ali da imamo dobre šanse.

"Imaju iskusne igrače, ne nužno zvezde, ali to je jedna homogena ekipa koja zna šta radi sa loptom, i bez lopte. Imaju svojih mana i vrlina, kao i svaka ekipa. Treba biti optimista i biti svestan da samo sa maksimumom možemo doći do pobede. Protivnik se već analizira, kako bi se znalo kako da se igra protiv tog sistema", zaključio je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve