- Rusija 2018 -

"Momenat da Mitrović 'eksplodira', kao nekad Savo Milošević"

Zoran Filipović, skaut Fudbalskog saveza Srbije, veruje da Aleksandar Mitrović može da eksplodira na Svetskom prvenstvu, kao nekad Savo Milošević.

LN Srbija
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Od izveštača B92 iz Rusije Žikice Babovića

Filipović je nekadašnji golgeter Crvene zvezde, a kao trener radio je po celom svetu, a bio je i pomoćnik selektorima Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, dok je Crnu Goru vodio i samostalno.

Filipović misli da je za reprezentaciju jako bitno kada je napadač u dobroj formi, a veruje da je to slučaj sa srpskim centarforom Aleksandrom Mitrovićem.

"Jeste, na sreću Mitrović je ušao u takmičarsku formu, ono što mu je falilo čak i u kvalifikacijama. Dao je važne golove, bitno je da je fizički spreman i sa time će dati i više nego ranije. Mislim da je momenat da on 'eksplodira' na ovom velikom takmičenju, kao što je nekada Savo Milošević", rekao je Filipović.

On navodi da se Mitrović jeste istrošio igrajući u Čempionšipu, ali da ljudi u savezu to znaju i da će on, prema posebnom planu i programu, biti potpuno svež za utakmice u Rusiji.

"Stručni štab je odredio neko doziranje, obratili su pažnju na fizičku spremu, što je osnov svega. Ima poseban tretman, biće u potpunosti spreman i neumoran na Svetskom prvenstvu".

Što se tiče prvog meča reprezentativaca, protiv Kostarike, bivši fudbaler Zvezde, Briža, Benfike i Boaviste navodi da je ta selekcija veoma homogena, ali da imamo dobre šanse.

"Imaju iskusne igrače, ne nužno zvezde, ali to je jedna homogena ekipa koja zna šta radi sa loptom, i bez lopte. Imaju svojih mana i vrlina, kao i svaka ekipa. Treba biti optimista i biti svestan da samo sa maksimumom možemo doći do pobede. Protivnik se već analizira, kako bi se znalo kako da se igra protiv tog sistema", zaključio je Filipović.

Vesti

Ni pleća jednog od najboljih nisu dovoljno jaka

Užasno je teško, manje od 15 sati posle poslednjeg sudijskog zvižduka Ravšana Irmatova, bilo šta smisleno reći što bi moglo da opravda predstavu Argentine. Jednostavno, takve reči ne postoje – Hrvati su ih odučili od fudbala i verovatno ugasili i poslednju nadu ‘Gaučosa’ da se nađu u osmini finala.

Vesti petak 22.06. 11:39 Komentara: 111
strana 1 od 26 idi na stranu