Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

11:08

"Švajcarac" Prijović: Sve ih razumem, ali i oni razumeju nas

Srpski reprezentativac Aleksandar Prijović imaće mnogo motiva na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

Prijović, koji je rođen u Sent Galenu u Švajcarskoj, zaigrao je za Srbiju u ovom kvalifikacionom ciklusu i upravo on bio taj koji je dao odlučujući pogodak u kvalifikacijama protiv Gruzije.

"Svestan sam, mnoo mi je drago, vrlo mi je bitan, prvi u dresu Srbije i zauvek ću ga pamtiti. Ovo je najveći fudbalski turnir i san svakog igrača da igra Mundijal, i svestan sam svega. Uživamo i predstavićemo našu naciju u što bolje svetu. Želim da pobedim i na treningu, Kostarika je finale za nas", rekao je Prijović na konferenciji za medije, a onda nastavio:

"Teško je uporediti meč sa Kostarikom sa bilo kojom. To bi moglo da bude sa bilo kojim finalom, ne postoji druga šansa, taj protvnik je 90 minuta i šta si uradio, uradio si. Svaki sekund i svaki igrač će biti mnogo bitni. Moramo da gledamo kao na finale, može da bude i treme, ali verujem da do nje neće doći jer imamo dosta iskusnih igrača".

Drugi duel u grupi biće sa Švajcarskom, njegovom rodnom zemljom.

"Pitali su me švajcarski mediji za intervjue, ali ih nisam davao. Fokusiran sam samo na Kostariku, ne zanima nas niko drugi, najbitnija nam je prva utakmica. Radii smo analize Kostarike, dobro smo je upoznali, i taktički i vrline i mane. Biće mo spremni za njih. Postoje bolji stručnjaci od mene za izdvajanje njihovih slabosti, tu sam da isrpatim i da gledam analize, ne bih da izdvajam slabosti da se ne pripreme bolje za nas".

Susret sa Švajcarcima u Kalinjingradu biće zanimljiv sa mnogo aspekata.

"Razumem njihov jezik, pričam nemački perfektno, ali dosta igrača iz Švajcarske i dosta dobro razume srpski..."

U selekciji Švajcarske, drugom protivniku Srbije na Mundijalu, ima mnogo igrača sa ovog podneblja – mnogi su sa Kosova i Albanije, ali ima i iz drugih komšijskih zemalja.

"Balkanski kraj je dosta talentovan za sport, zato se izdvaja i definitivno će to biti specijalan derbi. Ne postoji motivisanija osoba od mene za taj meč a verujem i da će ostali biti isto tako motivisani".

Kako sam kaže – Švajcarska mu je "druga kuća".

"Švajcarska je veliki motiv što se tiče prijatelja, dosta Švajcaraca mi je poželelo sreću i da pobedim. Ovo je sve novo iskustvo za mene, igrao za Švaj, sada branim boje Srbije, biće čudan osećaj, ali naravno da idem na pobedu. Znam igrače i u dobrirm smo odnosima, sa Langom, Cuberom, i još nekima, ali nismo o tome mnogo pričali".

Prijović će biti rezervna opcija u napadu, ispred prvog špica Aleksandra Mitrovića, ali je upravo on dao spomenuti gol protiv Gruzije u kvalifikacijama. Novinare je zanimalo da li bi pogodak protiv Kostarike menjao za neki drugi.

"Što bih ista menjao kada i ovako mogu da ga dam..."

I za kraj – ko ima najviše šanse da podigne "Boginju".

"Za mene su Brazil i Francuska favoriti", zaključio je Prijović..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve