Nova vest
Fudbal

Subota, 09.06.2018.

20:40

Krstajić: Bez euforije, Bleki kao Vidić, bravo za Mitra

Selektor Srbije Mladen Krstajić kaže da igrači i javnost ne treba da padaju u euforiju posle pobede nad Bolivijom 5:1 jer je i sada, kao i protiv Čilea bilo dobrih i loših stvari u igri.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Krstajić: Bez euforije, Bleki kao Vidić, bravo za Mitra
StarSport

Srbija je u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo pobedila Boliviju het-trikom Aleksandra Mitrovića i pogocima Ivanovića i Ljajića, dok je jedini gol za Boliviju dao Kampos.

"Zahvalio bih se igračima na dobrom prilazu igri, navijačima na podršci. Ova utakmica, iako rezultat nije toliko bitan, imali smo dobrih i loših faza u igri. Najbitnije da smo dobili utakmicu, da idemo sa većom dozom samopuzdanja. Bilo je dosta dobrih stvari, ali moramo neke stvari da popravimo", rekao je novinarima posle utakmice Krstajić, koji dodaje da se ekipa uigrava.

"Ova ekipa je u fazi stvaranja, igrači su odigrali mnogo utakmica u sezoni, imali su mali odmor, tek pet, šest dana i nije lako da se vratite ponovo u ritam priprema za veliko takmičenje. Očekivao sam da i nećemo u prvoj utakmici da pružimo dobru igru. I danas su igrači bili za nijansu odmorniji, ali su umorni. Bitno nam je da smo dobili utakmicu", dodaje srpski selektor.

Krstajić ističe da rezultat ne sme da zavara i da ekipa ne treba da bude u euforiji, već da ostane "na zemlji". Kao neke od loših stvari naveo je fazu odbrane.

"Faza odbrane da preuzimamo igrača, da krenemo u presing, da se preuzmu igrači, stvari koje treba korigovati, ali ne možemo preko noći", kaže Krstajić i na to nadovezuje i one dobre.

"Bitan je sam odnos igrača, zalaganjem i htenjem su želeli da ispolje ono što smo radili desetak dana. Lopta je išla bolje, manje smo imali dodira".

Napadač Aleksandar Mitrović je Boliviji dao tri gola i het-trikom najavio Mundijal, što raduje selektora.

"Drago mi je da je postigao tri gola. Ne mogu da kažem da zavisi od golova, ali kad igraju loše, gleda se drugačije, nadam se da mu nije poslednji het-trik u karijeri i da će uskoro da potvrdi ovaj kvalitet".

Ono što je Nikola Milenković nagovestio u prvoj utakmici pokazao je i protiv Bolivije, zbog čega u stručnom štabu Srbije nije bilo bojazni da zaigra u srcu odbrane. Na pitanje koliko mogu da pomognu ovakve utakmice i štoperskom tandemu, Krstajić veruje da mogu.

"Mogu da pomognu jer smo probali da četvorku da vidimo na desnom beku Baneta, nismo imali problem nikakav da igra na desnoj strani, Blekija smo hteli da vidimo, kako funkcinišu, nisam imao strah što se tiče malog, da se uklopi u nije se osetilo da je mlađi od nih 10 i više godina. Vidim u njemu Vidića. Nemam strah da nekoga kao Blekija kao stavim u vatru. Tošića nisam izbacio već zato što je igrao 90 minuta, Bleki je mlađi igrač. Bitno je i da se Bane povratio. Odradio je utakmicu kako je očekivao", objašnjava selektor uz konstataciju da uprkos rezultatu, treba igrati mirnije.

"Vi ste izveštavali kako treba, kritike su sastavni deo ovog posla i bili ste ok, ali i sad smo svesni da nije bila idealna igra, iako smo dali pet golova. Bilo je delova utakmica kada nismo bili kako treba, treba da imamo kontinuitet svih 90 minuta u igri. Temelj je da odemo mirnije da igramo".

Kada je reč o Sergeju Milinković-Saviću, mladi fudbaler Lacija je potpuno podredio svoju ulogu onome što mu Krstajić dodeli.

"Da li postoji mogućnost da igra to, posle 15 sekudni je rekao 'Šefe, šta vi kažete ja ću da igram'. Veliki profesionalac, odličan dečko, samo treba naći načina kako da im priđite", ističe Krstajić i zaključuje da bi pritisak na Srbiju bio mnogo veći da smo u Gracu od Bolivije poraženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve