Nova vest
Fudbal

Subota, 09.06.2018.

17:00

Impresivna najava SP – "petarda" Srbije, het-trik Mitrovića!

Fudbaleri Srbije na impresivan način su najavili Svetsko prvenstvo – pobedom nad Bolivijom od 5:1!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Impresivna najava SP –
Foto: StarSport

"Orlovi" su odigrali impresivnih prvih 45 minuta na Merkur Areni u Gracu tokom kojih su postigli četiri pogotka.

Tim Mladena Krstajića je delovao izuzetno motivisano, od početka su naši momci krenuli agresivno ka golu Bolivije, a tečne akcije su omogućile nizanje šansi iz napada u napad.

Reporter B92 u Austriji Aleksandar Kovačević

Srbija je povela već u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića glavom, posle kornera koji je izveo Adem Ljajić.

Mitrović je do kraja susreta još dva puta zatresao mrežu, pa je tako het-trikom poslao jasnu poruku rivalima.

Odličan je bio i Ljajić koji je "namestio" Mitroviću i drugi gol za 3:0 u 23. minutu, dok je u međuremenu i sam zatresao mrežu nakon sjajne kombinacije Ivanovića i Tadića po desnoj strani.

Upravo je ovaj tandem bio osovina sjajne igre Srbije na ovom meču, konstantno su probijali po desnom boku i mučili odbranu Bolivije.

Krajem prvog poluvremena ta igra krunisana je golom Ivanovića, koji je dočekao loptu posle neuspešnih "makazica" Mitrovića i volej udarcem je zakucao u gol.

U drugom delu Krstajić je napravio nekoliko izmena, na poluvremenu je u svlačionici ostavio na klupi Matića, uveo je Milivojevića, a kasnije su zaigrali još Grujić i Rukavina, umesto Milinković-Savića i Tošića, pa je tako Ivanović zaigrao i na mestu štopera.

To je sve dovelo do pada tempa u igri Srbije, a Bolivija početkom drugog poluvremena koristi prvu dekoncentraciju, te nakon kontranapada Kampos vara Tadića i Stojkovića i smanjuje na 4:1.

Međutim, "Orlovi" su brzo uspostavili novu dominaciju, počeli opet da redaju šanse, golman Anes je sprečio Tadića da u nekoliko navrata zatrese mrežu, ali nije imao rešenje za Mitrovića koji 20 minuta pre kraja sjajnim udarcem stiže do het-trika.

Do kraja meča Srbija je nastavila da pritiska odbranu Bolivije, odličnu priliku za gol imao je Grujić, ali je sa pet metara šutirao glavom za malo pored gola.

U finišu je sjajno zapretio i Kostić, ali i njegov šut završava pored stative.

Fudbaleri Srbije se posle u subotu uveče vraćaju u Beograd, u nedelju će imati slobodan dan kako bi se oprostili od porodica i prijatelja pred put u Rusiju u ponedeljak ujutru.

Baza "Orlova" biće mesto Svetlogorsk pored Kalinjingrada, a prvi meč igraju 17. juna protiv Kostarike u Samari.

Pet dana kasnije rival će biti Švajcarska, upravo u Kalinjingradu, a u trećem kolu 27. jula veliki Brazil, u Moskvi.

Srećno, "Orlovi"!

Tok meča:

19:50 Kraj! Srbija je pobedila 5:1!

89' Dobra kombinacija iz prekida, ali lopta posle šuta glavom odlazi daleko od gola Bolivije.

84' Nova izmena u Srbiji, Tadić izlazi uz aplauz sa tribina, menja ga Nemanja Radonjić.

80' Krstajić menja golmane, umesto Stojkovića, između stativa je Predrag Rajković.

80' Tadić nema sreće u završnici u Gracu, sjajnu šansu mu je spremio Kostić, ali lopta odlazi preko gola.

75' Sjajna prilika za Grujića, dobio je savršen centaršut od Rukavine na pet metara od gola, ali šutira glavom pored gola.

68' GOOOOL! Het-trik Mitrovića!

Tačka na odličan nastup, Aleksandar Mitrović postiže sjajan gol šutem unutrašnjim delom kopačke sa ivice kaznenog prostora. Odmah potom ga menja Prijović.

66' Selektor Krstajić je u međuvremenu napravio dve izmene, Milinković-Savića je zamenio Marko Grujić, dok je umesto Tošića ušao Antonio Rukavina, pa je Ivanović prešao na poziciju štopera.

63' Još nekoliko dobrih šuteva "Orlova", pre svih Tadića sa 25 metara, ali Anes uspeva da spreči peti put loptu u svojoj mreži.

60' Odlična prilika za Tadića, izborio se za šut sa 7-8 metara iskosa sa desne strane, "zategao" je snažno, ali je pogodio direktno golmana Anesa.

56' Kostić ulazi u sredinu i odmah šutira po zemlji, snažno ali za malo neprecizno. Navijači su se ponadali novom golu.

53' Dobar napad Srbije koji je pokrenuo Kostić, nakon nekoliko kombinacija ispred šesnaesterca Milinković-Savić ostavlja loptu na levu stranu za Ljajića, ali naš plejmejker nije krenuo na vreme.

48' GOOOOL! Bolivija je smanjila na 4:1!

Jasmani Kampos postiže lep pogodak, ekspresno je istrčao kontru pa je imao jedan na jedan sa Tadićem u kaznenom prostoru Srbije, lako ga je prevario, a potom ćušnuo loptu pored nemoćnog Stojkovića i zatresao mrežu "Orlova".

19:03 Počelo je drugo poluvreme u Gracu, Krstajić je napravio jednu izmenu, umesto Matića uveo je Luku Milivojevića.

18:47 Poluvreme u Gracu. Navijači su fudbalere Srbije ispratili u svlačionicu aplauzom.

43' GOOOOOL! Srbija vodi 4:0!

Izgledalo je da su "Orlovi" preterali sa kombinacijama u kaznenom prostoru Bolivije, pravi "glavomet" su odigrali Milenković, Milinković-Savić i Matić, da bi nakon neuspešnih "makazica" Mitrovića lopta stigla na drugu stativu, gde ju je na volej dočekao Branislav Ivanović i zakucao pod prečku.

40' Prvi šut Bolivije na meču, pokušaj sa distance, ali lopta odlazi daleko od gola Vladimira Stojkovića.

37' Prečka! Opet šansa za Srbiju posle kornera, Milenković je glavom spustio loptu na drugu stativu pravo na nogu Matiću koji nije imao sreće, sa svega nekoliko metara pogađa okriv gola.

35' Posle centaršuta Kolarova sa leve strane, Mitrović ne stiže do lopte u skok duelu, ona prolazi na drugu stativu do Ivanovića koji šutira snažno, ali je izblokiran.

32' Prvi put nešto jači presing Bolivije, ali Milinković-Savić lako zadržava loptu, koja preko Stojkovića ekspresno stiže do kaznenog prostora Bolivije.

24' Srbija opet probija odbranu rivala po desnoj strani, Ivanović je dobio loptu u prazan prostor, a posle njegovog centaršuta "Orlovi" stižu do korenera. Ovaj put, Ljajić je tražio MMilenkovića, koji ne uspeva da "iskopira" Mitrovića.

23' GOOOOOL! 3:0 za Srbiju!

Sve ono što smo priželjkivali od našeg tima vidimo na ovom meču. Fantastično sarađuju naši igrači, a nova odlična kombinacija između Ljajića i Aleksandra Mitrovića donela je još jedan pogodak u Gracu.

22' "Orlovi" nastavljaju da pritiskaju goste iz Južne Amerike, kao što je prethodnih dana najavljivao svoj šut sa distance okušao je i Milinković-Savić, ali lopta odlazi pored gola.

19' GOOOOOL! Srbija vodi 2:0!

Bilo je samo pitanje vremena kada će tandem Ivanović-Tadić da bude koban po Boliviju. Jedna od brojnih tečnih kombinacija po desnoj strani omogućila je Tadiću da pošalje savršen pas u sredinu kaznenog prostora do usamljenog Adema Ljajića, koji udarcem po zemlji po sredini gola trese mrežu.

18' Sjajan slalom Tadića u kaznenom prostoru Bolivije, ali su ga ipak zaustavili pre završnog poteza.

15' Nekoliko aplauza sa tribina za dobro i pre svega agresivnu igru "Orlova".

9' Žuti karton za Milenkovića posle duela sa Sančesom, pomalo prestrogo.

7' "Orlovi" potpuno kontrolišu igru na Merkur Areni, konstantno kruže oko kaznenog prostora rivala.

5' GOOOOOL! Srbija vodi u Gracu 1:0!

Adem Ljajić je ubacio loptu na peterac, iz kornera sa leve strane, a Aleksandar Mitrović sjajno skočio i glavom zatresao mrežu Bolivije. Upravo je on i izborio udarac iz ugla, šutirao je iz okreta, a lopta je prošla za malo pored gola.

3' Još jedna dobra kombinacija Tadića po desnoj strani, sarađivao je sa Ivanovićem, ali je ipak poslao prejak pas za našeg beka.

1' Agresivan početak Srbije, dobar prodor Tadića po desnoj strani, ali je njegov centaršut izblokiran.

* Pola sata pre početka meča na tribinama Merkur Arene je tek nekoliko stotina navijača više nego protiv Čilea pre pet dana. Na tribinama ih je maksimalno 2.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

647 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve