- Rusija 2018 -

Hrvati u Rusiju idu sa zastavom iz Knina i "Oluje"

Hrvatskim fudbalerima je pred put na Svetsko prvenstvo u Rusiju uručena replika zastave koju su Hrvati postavili na Kninsku tvrđavu tokom "Oluje".

Hrvatska
Podeli
YTSS / MOHR
YTSS / MOHR

Kvota da će Srbija na SP biti bolje plasirana od Hrvatske je 2,19. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duele reprezentacija na Svetskom prvenstvu.

Oni su bili na svečanoj večeri hrvatskog fudbala u četvrtak, a zastavu im je, u ime potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića predao Mirko Šundov, načelnik glavnog štaba oružanih snaga Hrvatske.

Dok se u Hrvatskoj u tom činu ne vidi ništa loše, u Srbiji se na njega ne gleda blagonaklono, zbog posledica koje je "Oluja" proizvela po srpsko stanovništvo.

"Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude podsticaj za srčanu borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini verni!", piše u poruci Ministarstva odbrane Hrvatske fudbalerima.

Iste večeri su uručene i nagrade, pa je za najboljeg hrvatskog fudbalera proglašen Luka Modrić. "Kockasti" na SP igraju u grupi sa Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu