- Rusija 2018 -

FS Nemačke: Žalimo zbog Ezila, ali ni govora o rasizmu

Fudbalski savez Nemačke (DFB) ogradio se od odluke svog fudbalera Mesuta Ezila da se povuče iz nacionalnog tima i saopštio da je pokušao da ga zaštiti od rasizma.

Nemačka
Podeli
Getty images
Getty images

Nemački igrač i trenutni vezista Arsenala je lavinu negativnih reakcija prema sebi pokrenuo fotografijom sa turskim predsendikom Redžepom Erdoanom u maju ove godine.

Od tada je bio predmet kritika, a "ulje na vatri" je bilo i rano ispadanje Nemačke kao aktuelnog šampiona sveta tog trenutka, već u grupi.

Ezil je javnost o svojoj odluci obavestio u pismu iz tri dela u nedelju popodne, a savez se tim povodom oglasio sada.

"DFB žali zbog odluke o povlačenju Mesuta Ezila iz nacionalnog tima. Sa empatijom odbijamo bilo kakve veze DFB sa rasizmom. Štaviše, radimo aktivno na integraciji u Nemačkoj mnogo godina unazsad", navodi se u saopštenju nemačkog saveza.

Takođe, DFB misli da je učinjeno sve što može da bi Ezil, koji je rođen u Gelzenkirhenu lakše podneo celu situaciju.

"Žalosno je što Ezil misli da nije bio dovoljno zaštićen kao meta rasističkih slogana. DFB podržava različitost od predstavnika na vrhu, do ljudi koji su u bazi", piše DFB.

Da podsetimo, Ezil je između ostalog rekao "da je Nemac kada se pobeđuje, ali Turčin kada Nemačka gubi".

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu