Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2018.

19:45

FS Nemačke: Žalimo zbog Ezila, ali ni govora o rasizmu

Fudbalski savez Nemačke (DFB) ogradio se od odluke svog fudbalera Mesuta Ezila da se povuče iz nacionalnog tima i saopštio da je pokušao da ga zaštiti od rasizma.

Izvor: B92

Autor:B92

FS Nemačke: Žalimo zbog Ezila, ali ni govora o rasizmu
Getty images

Nemački igrač i trenutni vezista Arsenala je lavinu negativnih reakcija prema sebi pokrenuo fotografijom sa turskim predsendikom Redžepom Erdoanom u maju ove godine.

Od tada je bio predmet kritika, a "ulje na vatri" je bilo i rano ispadanje Nemačke kao aktuelnog šampiona sveta tog trenutka, već u grupi.

Ezil je javnost o svojoj odluci obavestio u pismu iz tri dela u nedelju popodne, a savez se tim povodom oglasio sada.

"DFB žali zbog odluke o povlačenju Mesuta Ezila iz nacionalnog tima. Sa empatijom odbijamo bilo kakve veze DFB sa rasizmom. Štaviše, radimo aktivno na integraciji u Nemačkoj mnogo godina unazsad", navodi se u saopštenju nemačkog saveza.

Takođe, DFB misli da je učinjeno sve što može da bi Ezil, koji je rođen u Gelzenkirhenu lakše podneo celu situaciju.

"Žalosno je što Ezil misli da nije bio dovoljno zaštićen kao meta rasističkih slogana. DFB podržava različitost od predstavnika na vrhu, do ljudi koji su u bazi", piše DFB.

Da podsetimo, Ezil je između ostalog rekao "da je Nemac kada se pobeđuje, ali Turčin kada Nemačka gubi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d