Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2018.

18:52

"Favoriti za Zlatnu loptu smo Ronaldo, Varan, Modrić i ja"

Najbolji mladi francuski fudbaler Kilijan Mbape ne vidi Argentinca Lionela Mesija u užem krugu kandidata za Zlatnu loptu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto. Getty Images

Kada bi mladi Francuz sastavljao izbor pet najboljih fudbalera u tekućoj godini, po prvi put u poslednjih desetak godina bi taj izbor prošao bez Mesija.

"Favoriti za osvajanje Zlatne lopte? Kristijano Ronaldo, Luka Modrić, Rafael Varan i ja", rekao je Mbape na pitanje o svojim favoritima za prestižno priznanje.

On je na Mundijalu odigrao odlično i dao je četiri gola, uključujući i jedan Hrvatskoj u finalu. Sa reprezentacijom je osvojio titulu prvaka sveta, a Luka Modrić je bio najbolji igrač Mundijala.

Ronaldo je sa Portugalom ispao u osmini finala od Urugvaja 1:2, baš kao i Lionel Mesi s tim što je Argentinu eliminisala Francuska 4:3.

U prilog Portugalcu ide što je osvojio i treći trofej prvaka Evrope sa Real Madridom pre selidbe u Juventus, dok su Mbape i njegov PSŽ stali u osmini finala (1:3, 1:2) od kasnijeg prvaka Evrope.

Mesi i Barselona su ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od Rome posle istorijskog preokreta "Vučice". Možda najviše aduta da osvoji Zlatnu loptu stoga ima Modrić koji je osvojio i 'ušati' trofej sa Realom i igrao je u finalu Svetskog prvenstva sa Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d