Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.07.2018.

17:05

Ezil: Fotografija sa Erdoganom nema veze s politikom

Nemački reprezentativac Mesut Ezil rekao je da "nema nikakve veze s politikom" to što se slikao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Izvor: B92

Autor:B92

Ezil: Fotografija sa Erdoganom nema veze s politikom
Foto: Getty images

Ezil je pokušao da opravda svoju odluku, posle žestokih kritika sa kojima se suočio u Nemačkoj.

"Ta fotografija nema nikakve veze s politkom, već sam želeo da pokažem da poštujem prvog čoveka zemlje iz koje potičem", naveo je Ezil na Tviteru.

Ezil se u maju slikao sa Erdoganom, usred predsedničke kampanje u Turskoj. Takođe, isto je učinio i njegov saigrač iz nemačke reprezentacije Ilkaj Gindoan, koji se, za razliku od Ezila, distancirao od eventualnih veza s turskim predsednikom.

Posle kritika u Nemačkoj, Ezil je rekao da više neće razgovarati s medijima, a stručni štab reprezentacije mu je dozvolio da dan pre početka Svetskog prvenstva ne prisustvuje danu sa medijima, kada su igrači razgovarali s novinarima.

Pojedini političari u Nemačkoj doveli su u pitanje lojalnost Ezila i Gindoana i sugerisali da bi trebalo da budu izbačeni iz reprezentacije. Nemačka je branila titulu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je takmičenje završila u grupnoj fazi sa pobedom i dva poraza.

Brojni stručnjaci i mediji u Nemačkoj smatraju da je učešće Ezila u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu najveća greška selektora Joahima Leva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d