- Rusija 2018 -

Ezil: Fotografija sa Erdoganom nema veze s politikom

Nemački reprezentativac Mesut Ezil rekao je da "nema nikakve veze s politikom" to što se slikao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nemačka
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Ezil je pokušao da opravda svoju odluku, posle žestokih kritika sa kojima se suočio u Nemačkoj.

"Ta fotografija nema nikakve veze s politkom, već sam želeo da pokažem da poštujem prvog čoveka zemlje iz koje potičem", naveo je Ezil na Tviteru.

Ezil se u maju slikao sa Erdoganom, usred predsedničke kampanje u Turskoj. Takođe, isto je učinio i njegov saigrač iz nemačke reprezentacije Ilkaj Gindoan, koji se, za razliku od Ezila, distancirao od eventualnih veza s turskim predsednikom.

Posle kritika u Nemačkoj, Ezil je rekao da više neće razgovarati s medijima, a stručni štab reprezentacije mu je dozvolio da dan pre početka Svetskog prvenstva ne prisustvuje danu sa medijima, kada su igrači razgovarali s novinarima.

Pojedini političari u Nemačkoj doveli su u pitanje lojalnost Ezila i Gindoana i sugerisali da bi trebalo da budu izbačeni iz reprezentacije. Nemačka je branila titulu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je takmičenje završila u grupnoj fazi sa pobedom i dva poraza.

Brojni stručnjaci i mediji u Nemačkoj smatraju da je učešće Ezila u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu najveća greška selektora Joahima Leva.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu