- Rusija 2018 -

Dembele poklonio Mauritaniji novac sa Svetskog prvenstva

Krilni napadač Barselone Osman Dembele uradio je nešto pomalo slično kao i njegov saigrač iz reprezentacije Kilijan Mbape.

Francuska
Podeli
Getty images
Getty images

Dembele je bonus novac (oko 350.000 evra), koji je dobio kao osvajač Mundijala poklonio za izgradnju džamije u rodnom mestu njegove majke u Mauritaniji.

Diaguli će dobiti novu bogomolju, mada je Dembele rođen u Vernonu i odrastao u Evreu u Francuskoj.

On je jedan od 15 igrača koji imaju afričke korene, a igrali su za "Trikolore" na ovom prvenstvu. Dembeleova majka je poreklom iz Senegala i Mauritanije, a otac iz Malija.

Dembele je prošle godine prešao iz Borusije Dortmund u Barselonu za koju je odigrao 23 meča i borio se sa povredama. Pre Borusije igrao je za Ren.

Da podsetimo, prethodno je Kilijan Mbape rekao da će premije sa Svetskog prvenstva u Rusiji donirati za pomoć deci sa teškoćama u razvoju jer, kako je rekao - novac nije bitan kada se igra za reprezentaciju.

Vesti

Katar(za)

Ako sada uložite deset evra, u decembru 2022. godine možete da podignete 810 ukoliko Srbija postane prvak sveta! Ali, znamo da niste ludi da bacate pare, tako neka ostane samo zabeleženo da su „Orlovi“ ostavili mnogo bolji utisak na kladioničare nego na navijače u Srbiji, jer ih oni tretiraju kao 18. favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Vesti nedelja 22.07. 13:00 Komentara: 54
strana 1 od 57 idi na stranu