Nova vest
Fudbal

Subota, 21.07.2018.

20:00

Mbape pred Belgiju bio paralizovan, u finalu dao gol "Vatrenima"

Dok je fudbalski svet tokom Svetskog prvenstva u Rusiji brujao o teatralnosti Nejmara, povreda Kilijana Mbapea je ostala u senci, iako je u jednom trenutku bilo prilično ozbiljno.

Izvor: B92

Autor:B92

Mbape pred Belgiju bio paralizovan, u finalu dao gol
Getty images

Paris Sen Žermenov tinejdžer je odigrao maestralan turnir i poneo priznanje najboljeg mladog igrača SP.

U finalu je postigao i gol za 4:1 protiv Hrvatske, ali do sada nije bilo poznato da je igrao povređen i protiv Belgije i protiv Hrvatske.

Prema pisanju L'Ekipa, Mbape je dan pred polufinale s Belgijancima na tuširanju uklješio leđa i ostao nepomičan od bolova.

Sve što je uspeo, jeste da pozove Franka Le Gala, lekara nacionalnog tima "Trikolora" i u narednim satima je usledila borba sa vremenom da se Mbape osposobi za polufinale.

Propustio je poslednji trening, ali je rekao da je reč o manjem bolu u leđima. Kako nije davao nikakve znake da ima poteškoća, cela situacija je ostala 'ispod radara' sve dok se prvenstvo nije završilo.

Nakon gola Mbapea u finalu, Mario Mandžukić je uspeo da smanji zaostatak na 4:2, a Francuska je postala svetski prvak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d