Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2018.

14:11

Dan posle finala – puste ulice Moskve (VIDEO)

Dan posle finala Svetskog prvenstva kao da se ništa nije dešavalo u Moskvi, ulice su puste, komunalci čiste smeće, dok navijača nema ni na vidiku na Crvenom trgu.

Izvor: B92

Autor:B92

Dan posle finala – puste ulice Moskve (VIDEO)
Foto: Getty images

Pre manje od jednog dana moskovske ulice su bile prepune navijače, pre svega onih u dresovima Hrvatske, uz po nekog "slučajnog" Francuza.

Kafići su bili puni, pilo se pivo i vodka, masa je pevala i radovala se finalu. Dan kasnije, Moskva izgleda kao da je pusta.

Tek poneki turisti pokazuju da je u pitanju velika metropola sa više od deset miliona stanovnika.

Rusija je bila centar sveta u proteklih mesec dana, na stotine hiljada gostiju iz celog sveta je obilazilo Moskvu, Sankt Peterburg, Rostov, Kalinjingrad, Soči, Nižnji Novgorod, Volgograd...

Više od tri miliona stranih državljana posetilo je Rusiju tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, što je dvostruko više nego tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Gosti iz Zapadne Evrope su upoznali pravu Rusiju, ali već život u najvećoj evropskoj zemlji se vraća u standardnu svakodnevicu...

"Sigurni smo da je apsolutna većina ponela lepe utiske. Uveren sam da će ovo uticati na način na koji će se naša zemlja gledati u svetu", rekao je premijer Rusije Dimitrij Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve