Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2018.

13:47

Veliko srce mladog majstora – Mbape donira svu zaradu od SP

Kilijan Mbape, šampion sveta u fudbalu, sa samo 19 godina pokazuje koliki je čovek potezom koji bi mnoge druge trebalo da natera da stave prst na čelo.

Izvor: B92

Autor:B92

Veliko srce mladog majstora – Mbape donira svu zaradu od SP
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Mbape je proglašen za najboljeg mladog igrača Svetskog prvenstva, a taj uspeh mu sigurno nije važan kao onaj osvajanja tog takmičenja. Ipak, za Kilijana možda postoji nešto veće od fudbala.

Mladi Francuz je osvojio 'Boginju', a sada osvaja srca svih fudbalskih fanatika. Naime, on će donirati kompletnu zaradu od Svetskog prvenstva u dobrotvorne svrhe.

Cifra koja se procenjuje na 550.000 dolara biće uplaćena organizaciji pod imenom "Premiers de Cordee", koja pomaže hospitalizovanoj i deci sa posebnim potrebama da bez ikakve cene što bliže uživaju u čarima fudbala i ostalog sporta.

Nakon što se Mbape konsultovao sa svojim najbližima došao je do zaključka da će cifra koju je zaradio više pomoći drugima nego sebi, a tako nešto je i najavljivao pred Mundijal rekavši da za reprezentaciju igra zbog osecaća dužnosti i lične želje, a ne novca.

"Kilijan je sjajna osoba. Kada god može on dođe da se druži sa tom decom. Ima veoma dobar odnos sa njima i uvek zna šta da kaže kako bi ih ohrabrio. Nekad izgledao kao da on više uživa u igranju sa tom decom nego oni sami", za "Le Parisien" je rekao Sebastijan Rufan, generalni menadžer organizacije kojoj Mbape pomaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve