Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.07.2018.

20:45

"Onakav penal se u finalu Svetskog prvenstva ne svira"

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je finalne Svetskog prvenstva odlučio jedanaesterac, posle kojeg je Francuska povela sa 2:1 i na kraju slavila sa ukupnih 4:2 za drugu titulu prvaka sveta.

Izvor:

Autor:

Getty images

Hrvatska je bila bolji rival tokom većeg dela susreta, ali su Francuzi za razliku od rivala iskoristili svoje šanse i uz malo sreće pobedili u najvećoj utakmici u svetu fudbala.

Ipak, mišljenja su podeljena da li je glavni arbitar iz Argentine pravilno postupio kada je sankcionisao igranje rukom Ivana Perišića, pošto je pregledao usporeni snimak.

"Čestitam reprezentaciji Francuske na osvajanju titule prvaka sveta. Mi smo igrali dobro, posebno u uvodnih dvadeset minuta, imali smo potpunu kontrolu... Ali, onda se dogodio taj prekid iz kog primamo autogol. Mi se potom vratimo u igru, vratimo se u život i nastavimo da dominiramo, pa onda – penal", rekao je emotivni Dalić i u dahu nastavio:

"Ne znam... Ja nikada ne komentarišem suđenje ili sudije, ali ću sada reći samo jednu rečenicu – onakav penal se ne sudi u finalu Svetskog prvenstva. Opet, to ni na koji način ne umanjuje njihovu pobedu. Mi smo u nekim ranijim utakmicama imali više sreće, oni su je imali više danas. Sve se to izbalansira na kraju".

Hrvatska je plasmanom u finale ostvarila najveći uspeh u istoriji. Za najboljeg igrača turnira proglašen je njen kapiten Luka Modrić.

"Čestitke mojim igračima na utakmici, ali i na svemu. Ovo je možda bila i naša najbolja utakmica na čitavom turniru. Imali smo i igru i kontrolu, ali je, isto tako, bilo nedopustivo da napravimo ovoliko grešaka protiv reprezentacije kakva je Francuska. Jesmo tužni, ali moramo biti ponosni na ovo što smo uradili. Ostvarili smo najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala, iako svakako ostaje mali žal za titulom. Ali, to je život, to je fudbal", zaključio je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve