Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.07.2018.

11:13

Luka Modrić – sledeći osvajač Zlatne lopte?

"Modrić nije jedan od najboljih, on je najbolji vezni igrač na svetu i, ako osvoji Svetsko prvenstvo, zaslužuje da dobije Zlatnu loptu".

Izvor: B92

Autor:B92

Luka Modrić – sledeći osvajač Zlatne lopte?
Photo by Clive Rose/Getty Images

Ovim rečima, uz konstataciju da je i sam jedan od najboljih štopera današnjice, Dejan Lovren opisao je svog saigrača i kapitena hrvatske reprezentacije Luku Modrića.

Modrić igra fantastičan turnir u Rusiji, glavni je favorit za nagradu za najboljeg igrača Svetskog prvenstva i predvodnih generacije koja je napravila nezamisliv uspeh.

Postao je prvi hrvatski fudbaler koji je na jednoj utakmici SP imao više od 100 dodavanja i, kada je postalo jasno da ‘Vatreni’ mogu do samog kraja na najvažnijem takmičenju, počele su i priče da bi on mogao da bude sledeći osvajač Zlatne lopte.

"Svi me pitaju, ali se iskreno ne opterećujem. Meni je najbitniji uspeh reprezentacije i ono što ćemo mi napraviti u Rusiji. Već smo ostvarili nešto neverovatno, bez obzira na učinak u finalu. Sigurno bi nam ostao žal da ne napravimo taj poslednji korak i mislim da ga imamo", rekao je skromni Modrić.

U njegovu korist ide i činjenica da je već dugi niz godina top 3 vezista na svetu, ali i da je ove sezone već podigao jedan od dva najvažnija trofeja – onaj u Ligi šampiona.

"Menjao bih titule Lige šampiona za naslov svetskog prvaka. Ne samo ja, to bi učinio svako iz ekipe. Kada bi se moglo, naravno da bih menjao", dodao je 32-godišnji Hrvat.

Poslednjih 10 Zlatnih lopti podelili su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, ali kada su obojica završila učešće u ranoj fazi Mundijala, otvorila se mogućnost da njihovu dominaciju konačno neko prekine. Izvesno je da to neće biti Nejmar, Hari Kejn, Eden Azar i ostale velike zvezde, pa se najviše šanse daju upravo Modriću.

U finalu ih očekuje još jedan veliki test – selekcija Francuske.

"Francuska je najteža ekipa koja nas čeka na ovom Svetskom prvenstvu. Zasluženo su u finalu. Velika su ekipa. Imaju generaciju koja im se poklopila, fenomenalni igrači, talenti. Drugi put uzastopno su u finalu, posle finala EP 2016, i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Ostavićemo srce na terenu, baš kao što smo ostavili i u prethodnim utakmicama. Videćemo da li će to biti dovoljno za osvajanje titule. Mnogi su govorili da smo umorni, ali pokazali smo da to nije istina. Fenomenalno smo spremni i nije nam problem da igramo ni tri produžetka".

Jasno je da, ukoliko Luka u nedelju podigne "Boginju", najveće individualno priznanje mu neće biti neophodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve