Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.07.2018.

14:30

Ilić: Navijam za Belgiju i Englesku; Pantić: Francuzi su najbolji

Kapiten Partizana Saša Ilić smatra da je reprezentacija Srbije ostvarila veliki uspeh samim plasmanom na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Ilić: Navijam za Belgiju i Englesku; Pantić: Francuzi su najbolji
Foto: StarSport

Ilić nije preterano zadovoljan rezultatom na Mundijalu u Rusiji, ali nije ni nezadovoljan prikazanim.

"Sam odlazak na SP za našu reprezentaciju je veliki uspeh jer nismo bili nigde osam godina. Mi to fanatično dočekujemo i očekujemo da ćemo osvojiti SP. Ali to nije opravdao očekivanje. Imali smo sve u svojim rukama, imali smo dobar rezultat, meni je bila najvažnija utakmica protiv Švajcarske. Ali nismo uspeli da izdržimo pritisak, desilo se što se desilo. Ne mogu da kažem ni da sam preterano zadovolja, ali ni nezadovoljan", rekao je Ilić za B92.

On smatra da nije loš bio ni selektor Mladen Krstaić.

"Mi smo dobri prijatelji, dugo se znamo, igrali smo zajedno. Ovo je bilo novo iskustvo za njega. Mislim da se nije loše pokazao u ovom izdanju. Vreme radi za njega, želi da se bavi tim, mislim da će kad stekne iskustvo biti sve bolji i bolji".

Ilić ima svoje favorite u polufinalu, kao i tim za koji navija da postane prvak sveta.

"Ja navijam za Belgiju jer igraju najbolje na ovom prvenstvu. Iako će igrati protiv Francuza koji su takođe izuzetna reprezentacija. Posle Belgije za mene Hrvatska igra najbolji fudbal. Imali su i dozu sreće, dva puta su prošli na penale. Englezi 50 godina nisu ništa uradili na SP. Jedna ozbiljna utakmica. Ja ću navijati za Englesku. Volim da bude lep fudbal, pa neka pobedi bolji".

Njegov omiljeni tim je odavno ispao sa SP.

"Ja sam navijao za Argentinu. Mnogo volim Mesija. Razočaran sam šta su pokazali na ovo SP. Oni su za mene najveće razočaranje. Neke male reprezentacije nisu imale sreće, recimo Iran da eliminiše Portugal. To je dokaz da svaka reprezentacija igra fudbal i da je sada mnogo teško lagano pobeđivati", zaključio je Ilić.

I mladi Danilo Pantić smatra da se "Orlovi" nisu obrukali u Rusiji.

"Mislim da su momci ostvarili veliki uspeh plasmanom. Mislim da smo se ravnopravno nosili sa protivnicima. Nažalost, nismo napravili skorak. Ali imaćemo novu šansu za četiri godine. Bitno je da Srbija bude tamo, to je velika stvar, jer vidimo ko sada nije igrao".

Za razliku od kapitena Ilića, on ima drugog favorita na Mundijalu.

"Od samog početka sam favorizovao Francuze. Mislim da imaju najbolju, najkompaktniju ekipu. Mislim da su favoriti za osvajanje. Ali nikad se ne zna šta može da se desi u fudbalu. Iznenadili su me Nemci ispadanjem u grupi. Mislim da je takmičenje mnogo siromašnije bez njih. Ali ne brinem se za njih, mislim da će se vratiti još bolji i jači", dodao je Pantić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve