Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2018.

13:30

Kolumbijska tradicija – "mrtvi ste zbog promašenih penala"

Fudbalski reprezentativci Kolumbije Karlos Baka i Mateus Uribe dobili su pretnje smrću od navijača posle promašenih penala u eliminaciji od Engleske (1:1, penalima 4:3) u osmini finala Mundijala u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Kolumbijska tradicija –
Foto: Getty images

Uribe je pogodio prečku, a Baki je udarac sa "bele tačke" odbranio golman Džordan Pikford, posle čega su na Tviteru dobili mnogo poruka pretnji poput "Mrtvi ste", "Ne vraćajte se u zemlju", "Mrzimo vas", "Odigrali ste poslednju utakmicu"...

Pre njih je i slične poruke dobio i saigrač Karlos Sančez zbog crvenog kartona u porazu od Japana u grupnoj fazi Mundijala.

Pretnje su ozbiljno shvaćene u Kolumbiji jer je pre 24 godine, po povratku sa Mundijala u SAD, ubijen fudbaler Andreas Eskobar jer je njegovim autogolom reprezentacija završila takmičenje.

Kolumbijska policija ozbiljno je shvatila pretnje upućene fudbalerima i počela da sprovodi opširnu istragu kako se tragedija ne bi ponovila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve