Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.07.2018.

15:00

Očoa nije svemoćan, silni Brazil u četvrtfinalu!

Fudbaleri Brazila pobedili su Meksiko sa 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tok meča sa utakmice Brazil – Meksiko možete pogeldati OVDE.

Izvor: B92

Autor:B92

Očoa nije svemoćan, silni Brazil u četvrtfinalu!
Getty Images

Golove za Brazil postizali su Nejmar i Roberto Firmino, posle 21 udarca ka golu Giljerma Očoe. Golman Meksika je štošta odbranio "Kanarinjosima", ali nije mogao sve.

Brazilci su bili pomalo zatečeni stavom rivala na početku utakmice. Meksikanci su samo donekle iznenadili agresivnom i dinamičnom igrom i pre svega izborom da napadnu umesto da se brane.

"Selesao" je na to bio spreman pa smo u prvih desetak, petnaest minuta mogli često da vidimo i sve igrače Brazila na svojoj polovini, gde je najistureniji Gabrijel Žezus bio unutar kruga na sredini terena.

Već u drugom minutu Alison primoran da boksuje loptu koja dolazi do Lozana, a ovaj šutira. Izblokirao ga je Miranda, ali su Meksikanci prvi napali.

Samo tri minuta kasnije uzvratio je Nejmar udarcem van kaznenog prostora koji Očoa odbija. To je međutim bio jedini pravi pokušaj Brazila u prvih 25 minuta.

Lozano je u 15. minutu mogao bolje da uposli Ernandesa na drugoj strani kaznenog prostora kada je krenuo u kontru, ali je taj napad propao.

A propala je i lepa kontra iz tri poteza u 18. minutu kada su Meksikanci stigli od jednog do drugog kaznenog prostora munjevitom brzinom. Meksiko je pretio još i preko Erere koga je izblokirao Kazemiro i nakon toga kreće ofanziva Brazila.

Nejmar u 25. minutu vara dvojicu čuvara, šutira iz blizine u dalji ugao gola Očoe, ali ovaj brani vrhunski i spasava mrežu.

Minut kasnije šutirali su Žezus i Kutinjo, a Brazil je sve više bio na polovini rivala, gde su na sve većim mukama bili Očoa i drugovi.

Uspeli su da se odbrane do poluvremena. Očoa je i u prvim minutima nastavka odbranio Kutinju snažan udarac iz šesnaesterca, ali nije ništa mogao u 51. minutu.

Tada je Nejmar petom ostavio za Vilijana, ovaj je utrčao po levoj strani i oštro po zemlji centrirao pored Očoe. Na drugoj stativi su bili Žezus i Nejmar na uklizavanju. Žezus je kasnio za milisekund, Nejmar je bio na lopti i Brazil je poveo 1:0.

Meksikanci su tek sporadično uspevali da napadnu, uglavnom sa distance poput udarca Vele iz 60. minuta kad je Alison izbio loptu u korner.

Brazilci su nadmoć na terenu pokazali i brojem udaraca, do kraja meča su čak dvadeset jednom šutirali na gol Očoe. Čuvar mreže "Sombrerosa" je branio Paulinju, Kutinju, Vilijanu redom snažne šuteve.

Dok se Meksiko mučio, Brazil je igrao opuštenije i stvarao šanse.

"Selesao" je posao završio kontrom u 89. minutu. Nejmar je povukao po levoj strani, ćušnuo loptu pored Očoe koji je uspeo da je zakači nogom, ali je na drugoj stativi ovog puta bio Firmino.

Igrač Liverpula je lako pogodio nebranjenu mrežu i Brazil zasluženo ide u četvrtfinale sedmi uzastopni put na Mundijalima.

Poslednji put su u osmini finala ispali još 1990. godine od Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve