Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.07.2018.

19:00

Subašić nadmašio Šmajhela – Hrvatska u četvrtfinalu!

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pobedom nad Danskom na penale 3:2, nakon 1:1 tokom 120 minuta igre!

Tok meča mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Autor:B92

Subašić nadmašio Šmajhela – Hrvatska u četvrtfinalu!
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Juak Hrvatske bio je golman Danijel Subašić koji je odbranio tri jedanaesterca u penal seriji, nadmašivši kolegu s druge strane Kaspera Šamajhela koji je zaustavio dva udarca "vatrenih".

Meč u Nižnjem Novgorodu je počeo na spektakularan način, Danska je povela već u prvom minutu golom Matijasa Jorgensena, ali je već u četvrtom minutu poravnao Mario Mandžukić.

Mnogi su nakon burnog starta očekivali da se meč nastavi u istom toku, ali usledila je jedna prava 'uspavanka'. Obe ekipe su igrale veoma rezervisano, bez uzimanja ikakvog rizika i tek po nekog napada kada su "baš morali". Bilo je par polu-prilika, ali nijedna ozbiljnija.

Bezidejno dodavanje i tek po neka polu-kontra trajali su do 116. minuta meča, kada je Jorgensen napravio penal. Loptu je na belu tačku stavio najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić, ali je sin legendarnog golmana Pitera Šmajhela Kasper to majstorski odbranio.

Usledili su penali gde su oba tima bila neuspešna u prvoj seriji, golmani su zaustavili šuteve Eriksena i Badelja, potom su sigurni sa bele tačke bili Kjer, Kramatić, Kron-Deli i Modrić, a onda su Subašić i Šmajhel zabeležili nove odbrane Šeneu i Pivariću.

Međutim, Subašić zaustavlja i pokušaj Nikolaja Jorgensena fantastičnom intervencijom, a tačku na meč stavlja Ivan Rakitić za 3:2 u penal seriji, koji u neku ruku spasava Luku Modrića i donosi trijumf svojoj reprezentaciji.

Fudbaleri Danske nisu mnogo pokazali na ovom meču, a ostaje žal za ispadanjem Kaspera Šmajhela, koji se istakao kao najbolji golman Mundijala do sada. Na žalost, tu titulu neće moći da dobije, ali jedno je sigurno – on je svetska klasa.

Hrvatske će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Mundijala Rusije, koja je izbacila Španiju takođe posle izvođenja jedanaesteraca, a meč je na programu 7. jula od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

974 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve