Nova vest
Fudbal

Subota, 30.06.2018.

19:02

Dešan o Mbapeu: Između Ronalda i Pelea

Didije Dešan, selektor reprezentacije Francuske, imao je samo reči hvale za heroja Kilijana Mbapea koji je odveo svoj tim u četvrtfinale.

Izvor: B92

Autor:B92

Dešan o Mbapeu: Između Ronalda i Pelea
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Francuzi su u Kazanju savladali Argentinu rezultatom 4:3, a Mbape je bio dvostruki strelac u drugom poluvremenu, dok je u prvom iznudio penal.

"Ronaldo je bio napadač koji je bio veoma, veoma brz. Mislim da je Kilijan još brži", rekao je Dešan.

"Ali to je poređenje sa nekoga ko je bio svetski šampion sa mladim igračem koji ima mnogo kvaliteta. Tek mu je 19 godina i sigurno je da će još napredovati".

Napadač Pari Sen Žermena postao je tek drugi tinejdžer sa dva gola na meču svetskog prvenstva – jedino ko je to pre njega uspeo da učini jeste legendarni Pele.

"Veoma sam srećan i uzbudljivo je što je postao tek drugi tinejdžer koji je bio dvostruki strelac na utakmici Svetskog prvenstva posle Pelea, ali hajde da stvari stavimo u kontekst. Pele je druga kategorija. Međutim, dobro je biti u među takvim ljudima".

Za kraj, Dešan se osvrnuo na samu utakmicu koja je bila izuzetno uzbudljiva.

"Kao što sam ranije govorio, na Mundijalu su sve vrhunski igrači, pa je to prava prilika da pokažete koliko možete i koje su vaše mogućnosti. Ne postoji bolje mesto za to od Svetskog prvenstva. Odgovorili smo na izazov, pokazali veliki karakter. Nije bilo lako jer smo vodili, oni su preokrenuli, ali smo nastavili da se borimo. To je odraz sjajnog mentaliteta i veoma sam srećan i ponosan. Za ovo su se igrači spremali mesecima unazad. Nismo smeli da propustimo ovakvu šansu i nismo", zaključio je Dešan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve