Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.06.2018.

15:30

Švedska prva u grupi – "Sombrerosi" slave Južnu Koreju!

Reprezentativci Švedske plasirali su se u osminu finala Mundijala u Rusiji, pošto su sa 3:0 pobedili Meksiko u poslednjem kolu grupe F.

Utakmicu ste mogli da pratite u našem Live blogu.

Izvor: B92

Autor:B92

Švedska prva u grupi –
Foto: Getty Images

Pored "Vikinga" dalje su prošli i "Sombrerosi", pošto je Nemačka, aktuelni šampion, u Kazanju doživela neuspeh.

Golove za Švedsku postigli su Augustinson (50), Grankvist (62p) i Alvares (autogol 74).

Odličan fudbal gledali smo u Jekaterinburgu i možda malo nepravdeno rezultat je ovako previsok. Meksiko imao je svoje prilike, ali nisu uspeli prvi da postignu pogodak.

Kada je to uspela Švedska u 50. minutu, sve je krenulo na njihovu vodenicu i na kraju su slavili sa ubedljivih 3:0.

Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu i šanse su se ređale na obe strane. Pretili su Meksikanci i Šveđani, ali mreže su mirovale. Tačnije, više puta igrači obe ekipe tresli mreže, ali spoljne.

Šveđani su mnogo bolje otvorili drugi period igre i to se odmah videlo na semaforu. Uz dosta sreće lopta je došla do Augustinsona, koji je u 50. minutu savladao Oćou.

Do drugog pogotka nije se čekalo mnogo, pošto je Ektor u 61. minutu oborio Berga u kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Grankvist koji je sigurnim šutem savladao golmana Meksika.

"Vikinzi" su do kraja uspeli da postignu još jedan gol, s tim što im je ovoga puta pomogao Meksikanac Alveres, koji je u 74. minutu postigao autogol.

Švedska i Meksiko čekaju rasplet u grupi E, gde se od 20 časova sastaju Brazil-Srbije i Švajcarska-Kostarika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve