Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

10:15

Rezime dva kola – Brih oštetio Srbiju, Hrvatska 'zgazila' Argentinu

Utakmicama između Poljske i Kolumbije u nedelju veče kompletirano je drugo kolo Mundijala u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Rezime dva kola – Brih oštetio Srbiju, Hrvatska 'zgazila' Argentinu
Foto: Getty Images

Reprezentacija iz Južne Amerike eliminisala je Poljake i posle dve runde poznato je šest učesnika osmine finala.

Reprezentacije koje su obezbedile plasman dalje su: Rusija, Urugvaj, Francuska, Hrvatska, Engleska i Belgija.

U grupi A reprezentacija Rusije oduševila je igrama na startu turnira, pošto su Saudijsku Arabiju dobili sa 5:0, odnosno Egipat sa 3:1. Domaćini igraju sjajno i u meču sa Urugvajem odlučiće o prvoplasiranoj ekipi.

Urugvaj nije izgledao toliko dominantno na terenu, oba meča dobio je minimalnim rezultatom, ali u meču sa "Zbornajom komandom" su daleko od autsajdera. Utakmica je na programu od 16 časova.

Kada je reč o grupi B, tamo je verovatno viđen najbolji meč u dosadašnjem delu takmičenja. Španija i Portugal u prvom kolu odigrali su 3:3, a potom su u narednom slavili sa po 1:0 i nalaze se u dobroj poziciji da prođu dalje.

Pita se i reprezentacija Irana koja je ima tri boda, i ako žele da prođu u nokaut fazu moraju da pobede aktuelni evropske šampione. Mečevi grupe B igraju se od 20 časova.

Prelazimo na grupu C u kojoj se gledao možda i najslabiji fudbal. Francuska jeste obezbedila plasman dalje, ali protiv Australije, odnosno Perua uopšte nisu izgledali dobro na terenu.

Iako Danska ima tri boda više od "Sokerosa", nisu još sigurni u osmini finala, pošto bi eventualnim porazom zakomplikovali situaciju. Ako se na to još doda pobeda Australije nad Peruom mogli bismo da vidimo pravi 'haos' u ovoj grupi.

Hrvatska apsolutno vlada grupom D, iako se tu još nalaze i Argentina, Island i Nigerija. "Kockasti" su u prvom kolu savladali afričku zemlju, a potom su "Gaučose" ponizili sa 3:0.

Leo Mesi i ekipa nalaze se pred eliminacijom sa Mundijala i za prolaz dalje potrebna im je pobeda nad Nigerijom i da Island ne pobedi Hrvatsku, koja će igrati sa drugom ekipom.

Došli smo i do naše grupe – E. Reprezentacija Srbije posle dve odigrana kola ima tri boda, jer je u prvom savladala Kostariku, dok je u drugom poražena od Švajcarske sa 2:1.

Nećemo mnogo da se vraćamo na taj duel, poznato je šta se sve dešavalo, sudija Brih, Šaćiri, Džaka, ali i slaba naša igra. Za prolaz dalje potrebna nam je pobeda nad Brazilom, ili da Kostarika savlada "Sajdžije", a mi odigramo remi sa "Selesaom". Kada je reč o Brazilu oni su razočarali u prva dva kola, ali protiv "Orlova" imaju šansu da poprave utisak.

Grupa sa kojom se Srbija ukršta, F, takođe spada među dramatičnije na Mundijalu. Sve četiri selekcije imaju šanse za prolaz, s tim što Južna Koreja ima najmanje pošto u poslednjem kolu mora da pobedi Nemačku.

Mekikanci imaju jedini šest bodova, međutim ako ih Švedska u poslednjem kolu dobije, a Nemačka Južnu Koreju, postoji velika šansa da će ispasti. Šveđani su pokazali odličan fudbal, možda i nepravedno su poraženi od "Pancera" i sve je još moguće.

Došli smo polako i do poslednje dve grupe, a prva je na redu G. Potpuno očekivano Engleska i Belgija su obezbedile plasman u naredno kolo i duel dve reprezentacija odlučiće o prvom mestu.

Tunis i Panama poslužili su za punjenje mreža, a selekcija iz centralne Amerike primila je čak devet golova u dva meča.

Kada je reč o grupi H tamo je sve otvoreno, s tim što je Poljska neočekivano eliminisana posle dva kola. Za prolaz boriće se Japan, Senegal i Kolumbija, a u poslednjim kolima sastaju se Kolumbija/Senegal i Japan/Poljska.

Poljaci su potpuno razočarali, u oba duela su poraženi i što je najgore u oba su izgledali veoma loše. Ostaje žal što jedna od tri selekcije iz ove grupe mora da ispadne, pošto su sve (Japan, Senegal, Kolumbija) pokazale odličan fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve